Snyggt jobbat, SONY

Okej, nu vill jag reda ut detta en gång för alla för alla de som råkar läsa min blogg. Som ni nog inte missat så släpptes en ny låt med Michael Jackson natten till måndag som hette This Is It. Låten skrevs som en demo tillsammans med Paul Anka i början på 80-talet och är med andra ord ca 30 år gammal. I maj 2009 putsade Michael upp låten och gjorde en nyinspelning men hade inga planer (vad jag vet) på att låta den bli hans första comeback-låt på nästan 10 år. Demon skrevs med Anka men låten hamnade i Michaels katalog och rättigheterna till den tillföll därför, rent juridiskt, honom. Eftersom låten aldrig släpptes har detta inte heller inneburit något problem för parterna.

När Michael dör ser SONY sin chans att tjäna pengar (såklart), släpper låten (som inte ens heter This Is It egentligen) och marknadsför den som Michaels planerade comeback-låt. Vi som "känner" Michael vet att han var perfektionist till den utsträckningen att det till och med skadade hans egna hälsa och han skulle ALDRIG nöja sig med att en 30-årig gammal demo representerade hans första nya singel på så många år. Aldrig.

Dagen efter kommer recensionerna av låten i Aftonbladet och Expressen. Man säger att den är "medioker" och inte alls låter som Thriller eller någon annan av Michaels höjdare. Nej, tacka fan för det?! Låten är en halvfärdig demo som inte ens kommit med på någon skiva förut och om Michael levt idag hade han aldrig någonsin låtit SONY släppa denna låt. Men det bryr sig givetvis inte medierna om.

Cirkusen eskalerar. Paul Anka dyker upp i pressen dagen efter och meddelar att han nu krävt SONY på en stor summa pengar eftersom han menar att han äger 50% av rättigheterna till låten. SONY medger att de har stulit låten och betalar honom. Anna Anka inflikar att nu kan hon minsann shoppa ännu mer eftersom hennes man dragit in så mycket cash! Like we care.

Givetvis berättar inte Aftonbladet eller Expressen att det faktiskt var SONY som stal låten EFTER Michaels död utan de påstår att det var Michael Jackson som stal den. Allt för att ännu en gång smutskasta honom och sprida sina lögner. Inte ens när han är död kan de respektera honom. Och just det, newsflash - HAN ÄR DÖD! Lite svårt att släppa en låt då kanske?!

En annan viktig detalj som kvällspressen verkar ha tappat bort är att Paul Anka faktiskt har stulit en låt av Michael en gång i tiden (The Way You Make Me Feel, finns på Spotify om ni vill lyssna) och gjort en cover på den. Skillnaden är att Michael ÄGDE rättigheterna till This Is It eftersom den låg i hans katalog, Anka ägde aldrig några rättigheter till The Way You Make Me Feel utan snodde den rakt av. Men Michael valde att inte ta det målet vidare till domstol.

Ändå så är det MICHAEL som nu stulit en låt av Anka?! Mycket, mycket intressant. Tänk om media någon gång kunde få sina historier rätt och faktiskt ta reda på lite fakta innan de publicerar. Tänk om.

I grund och botten är det SONY som klantat sig så oerhört. Att släppa en låt de VET är skrivna av Jackson och Anka utan att först diskutera det med Anka är helt ofattbart. Att sedan i media säga att de hela tiden visste att det var stöld men valde att släppa den i alla fall är bara värre! Givetvis får Michael skit för det, inte SONY. Och han lever inte ens längre och kan svara på anklagelserna. Jag fattar inte hur SONY har mage att göra såhär?! Har de ingen heder alls i kroppen?! Handlar verkligen allting bara om pengar?

Michael har fått utstå så obeskrivligt mycket skit genom åren och om jag kan berätta sanningen för en enda person och hindra den från att tro på kvällspressens skit så räcker det! Jag måste försvara honom på alla sätt jag kan <3

Jag säger bara som Michael själv så många gånger:Tack för mig.Kommentarer
Postat av: jjohanna ringh

asså jag får tokdamp !!!!!!

och när anka gjorde sin cover sa MJ att det skulle räcka med en ursäkt och anka bad om ursäkt och thats was it. men nu när detta kommer fram så äre MJ som blir the vad gay som vanligt. han har inte ens gjort nåt fel men ändå ska heeela skulden ligga på honom.. asså dom lägger ju skulden på honom för att han är död och dom vet att nu kan inte han försvara sig , jävla äckel SONY, bojkotta.... det ska jag göra !

Postat av: Helena

Precis! Bra sagt.

2009-10-13 @ 22:32:34
URL: http://aeris.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback