underbara

åh underbara ledighet

halvdag

Idag ska jag bara plugga mellan 12 o 16 (haft lektion 9-11). Känns jätteskönt att jag unnar mig en halv dag ledighet. Det behövs verkligen och bara tanken av det får mig att må bättre! :)

Ikväll ska jag träffa min älskling, det gör mig såå glad!

Ha en bra dag allihop!

Morgontankar

Ibland tror jag att man inte ska fråga sig varför, eller tänka efter hur det kommer sig att saker är som dom är. För det finns så mycket vi inte kan göra något åt, livet bestämmer åt oss och vi får helt enkelt följa med bäst vi kan och göra det bästa av situationen. Jag tror det är viktigt att se vad man har, istället för att fokusera på det man inte har, det man saknar (om man inte kan göra något åt den saknaden). Och helt enkelt försöka leva utefter sina egna förutsättningar. Live and learn, live and love.

ge mig

Ryan Star - Loosing your memory
Ryan Star - We might fall

Ge mig skivan nu!!

11 h senare

Efter en 11 timmar lång arbetsdag slänger jag nu in handduken för idag. Någon måtta får det vara! Nu ska jag belöna mig själv med lite serier och mys innan läggdags.

Håll modet uppe, gott folk! Vila får vi göra i graven.

Mina dagar

Mina dagar är långa och fulla av stress och oro... jag känner redan hur sliten jag är och det är inte ens februari. Pluggar till sent på kvällarna och ibland händer saker jag inte har kraft över för att hantera. Och så blir jag ledsen men måste ändå kämpa med plugget. Arbetet tar inte hänsyn till ens psykiska välmående, det pockar på en oavsett.

Köpte Ryan Stars skiva idag i alla fall, begagnat o billigt på amazon. Behövde pigga upp mig med något roligt.

Blä... let's hope for a better tomorrow ^^

Ryan Star

Ryan Star - Loosing my religion

Kan detta vara det vackraste och mest gripande jag någonsin hört? Han röst är fantastisk.... orginalet har inte ens en chans.


Ryan Star
Ryan Star


Bild: google

its monday

Idag är det måndag... är det någon som gillar den dagen? Jag betvivlar.
Jag ska snart till skolan och sen ska jag simma med min mamma, det ska bli roligt! Dels att träffa henne och dels att få simma, det är så avslappnande och skönt.

I eftermiddag ska jag plugga och mot kvällen spela lite. Blir nog en bra måndag i alla fall :)

Tack bus för underbar kväll igår, jag fattar inte att du är min! Hur kunde jag ha sådan tur?
Jag älskar dig

suck

Inatt hade jag 2 mardrömmar. Först en mardröm som jag vaknade ur och tänkte "tack o lov!". Sen somnade jag om och drömde en till >_< Sen (klockan nio) ville jag inte somna om nåt mer så då låg jag vaken och tittade i taket och väntade på att bus skulle vakna.

I don't like to sleep anymore.

rest in peace

Vila i frid lilla Tobias... våra tankar går till Dig och Din familj.
Varför är livet så orättvist!?

lite ditt o datt

Finns det nåt värre än att plugga när man har dödens huvudvärk? Huuga!


Tack bästa Ellen för en jätterolig och trevlig kväll igår! Altid så underbart skoj o träffa henne ^^
Vi åt den godaste nachotallriken man kan tänka sig! Nacho lyx på Norrlands. Mums!

Ikväll blir det filmmys och kanske middag med älskling min och imorgon ska jag sitta barnvakt åt lilla Angelina angel. Hon är så söt! En skön och lugn helg - det behöver jag!

schooltajm

Dags att ge sig iväg på seminarie och diskutera Kate Chopin - The Awakening. Det ska faktiskt bli jättekul, för jag både förstod och älskade boken ;)

Hoppas ni har en bra torsdag!

south park

south park

I just love love love it :D

Bild: google

dagens agena

Idag ska jag äta lunch med pappa min, det ska bli mycket trevligt :)
Sen kommer Xtian hit och vi ska (förhoppningsvis) klara FFX. Ska bli så spännande att se hur det slutar!

Mot kvällen blir det att läsa klart The Awakening (mycket bra bok för övrigt, förstår att det blev en klassiker) och kanske söka lite jobb.

Jag mår bra när jag håller mig sysselsatt.... när jag inte tänker.

favoritrecept

Jag tänkte dela med mig av ett av mina (egna) favoritrecept på en jättegod och lättlagad måltid. Enjoy!

3 port.
1 lök
2 biffar (eller något annat kött, men räkna minst 2 tjocka skivor för 3 portioner)
4-5 färska champinjoner
2 dl Kelda minifraiche 5%
tomatpuré, chilisås och ketchup efter behag
salt & peppar
1 vitlöksklyfta
olja till stekning

fullkornspasta

Bryn löken i lite olja så den blir glansig och nästan helt mjuk
Skär köttet i strimlor och lägg det i pannan
Krydda med salt & peppar
Låt köttet steka tillsammans med löken tills köttet nästan är genomstekt
Skiva champinjonerna och lägg i dom i pannan, låt dem steka tillsammans med det andra några minuter
Blanda i 2 dl minifraiche och rör om
Blanda i tomatpuré, chilisås och ketchup efter eget behag (jag brukar ta mest tomatpuré och lite chilisås/ketchup)
Pressa i en vitlöksklyfta
Låt alltihopa sjuda på låg värme medan Du kokar pastan. Rör om då och då.

När pastan är klar, vänd i grytan i pastan och rör om.
Lägg upp på en tallrik och voilá! En supergod och lätt pastarätt!

fråga inte hur jag mår...

... för jag vågar inte känna efter.

nu till famnen som helar en trasig själ.

funkar rött bara på julen?

....det tycker inte jag! Därför använde jag mitt presentkort på IKEA idag för att köpa 2 röda hjärtformade kuddar och en röd filt. Jag gillar rött! Det lyser upp och sprider en varm känsla.

Tidigare idag hade jag min första lektion i amerikansk litteratur och kultur. Den pågick dock bara 30 minuter eftersom det var mest information. Tills på torsdag (då vi har seminarie) ska vi ha läst Kate Chopin - The Awakening. Det ska tydligen vara en klassiker :)

Nu ska jag fortsätta plugga inför min tenta den 23 februari. Ikväll blir det mer Oblivion, skönt att ha något roligt att se fram emot när dagen till största del består av plugg och måsten.

Något annat roligt är att jag ska köpa nya högtalare till datorn. Mina är trasiga och knastrar och även om jag mestadels kör med Sennheiser hörlurar, kan det vara roligt att ha musik i hela rummet ibland. De jag hittat är svarta/silver, 2 högtalare och en subwoofer från Logitech. Pris: endast 199 kr! Jag har inte så stora krav på kvalité eftersom jag, som sagt, oftast kör med hörlurar ^^

Hoppas Ni har en bra måndag!

Söndag

Idag är det söndag, vilken skön dag. Försöker göra så lite som möjligt... Hade en jättetrevlig kväll igår med vänner och Nintendo Wii, tack alla för den!

Nu ska jag gå ner till affären och köpa chips & dipp (mums) till kvällens film. Det blir Chronicles of Riddick i HD, sounds great to me!

Har precis spelat Oblivion, vilken känsla! Men jag är ovan än så länge, blir lätt illamående för att vyerna blir så stora och blicken vet inte riktigt vart den ska fokusera. Men det är en vanesak antar jag, och jag ska inte klaga ;)

Hoppas ni får en skön kväll med mycket vila! Det kan behövas en söndag.

wow!!

22" är helt enormt :D Känns som jag sitter framför en tv haha.

Imorgon ska jag spela med detta monster, vilken grej!

Nu är min värstingdator snart komplett! I'm so happy!! :D

wiiho!

Nu ska jag strax iväg och köpa min nya skärm :D

Avbetalning für alles!

ambitiös matlagning

Idag var jag faktiskt riktigt ambitiös i köket - jag gjorde egna köttbullar! Aldrig gjort det förut, så detta var lite av trial and error. Det var mycket stekande och det tog sin lilla tid, men det blev jättegott! Så detta kommer jag göra fler gånger. Jag blandade i en liten bit vitlök också för extra smaksättning (som ni kanske märkt så älskar jag vitlök ;)). Nästa gång ska jag peppra lite mer för att få lite mer smak. Man lär sig av att prova sig fram!

Jag använde kalvfärs, vilket jag egentligen inte vet om det "lämpar" sig för köttbullar? Men det verkade funka fint för mig dock, kanske smakar det mer med annan färs. Det får bli nästa gång!

Ta hand om er!

my beloved

...on saturday you're mine! I can't wait until you're here :D

160592-11

registrering

Idag hade vi registrering i skolan för engelska B. Det ska faktiskt bli jätteroligt att börja igen, kursen verkar bättre än A-kursen. I alla fall bättre upplägg (svårare kommer det säkert bli); en tenta i månaden ungefär med början först i slutet av mars! Och det är en hemtenta. Känns mycket bra med mjukstart eftersom jag har min rest-tenta i slutet av februari.

Sen var det ju såå roligt att träffa Madeleine och Elisabeth igen! Men vi saknade vår fjärde "krigare", Liselott ^^ Vi fyra är engelskans järngäng :D Tur att hon kommer tillbaka från Karibien snart!

På måndag börjar terminen med en lektion i amerikansk litteratur och kultur. Jag ser fram emot det (faktiskt).

stopid you

Where are you?

I'm worried... just let me know that you're okey?! What have you gotten yourself into? I know you wouldn't just stop talking to me, you once said I was like a big sister to you. Someone to guide you when it came to problems like love, family and future. How did it go with that girl of yours? I hope you're happy together.

Just... take care.  And please be alive (!)

Stopid you for not contacting me. Stopid you!

wiie!

Idag gjorde jag mitt tredje inköp hos min "egna" favoritdesigner i USA. Denna gången blev det en svart klänning, som nog kan vara riktigt snyggt ihop med vita fluff på kryssningen i mars :D Yey vad glad jag är!

Take good care! Tillbaka till skolböckerna....

klänning

allvaret har börjat

Idag är det dags att sätta igång med skolan igen. Inte jättemotiverad kan jag påstå, men det är väl bara att köra på som vanligt :) Brukar vänja sig ganska fort.

Ska börja läsa en bok idag, till tentan den 23 februari. Får se hur det går!

Ikväll blir det åter Luthagen sleepover, hålla mamma sällskap när pappa är bortrest.

mary kay

underbara hudvårdsprodukter som fräschar upp och får din hy att lysa av välmående! Mitt första inköp från Mary Kay blir en foundation, äntligen slipper jag ojämnheter i hyn och mörka partier under ögonen. I'm in love!

mary kay

lördagsplaner

Först och främst måste jag tacka alla söta människor för en jätterolig utekväll igår! Tack för trevligt sällskap och tack Berre & Adam för att vi får vara i vår källare igen!

Idag har jag varit på stan med sötaste Ängla och gått runt en sväng. Hittade som vanligt massa fint på Gina Tricot, speciellt en vårjacka/tjocktröja i svart som jag bara måste ha. Underbar! Ska provas snarast.
Sen var vi på Mary Kay hudvårdsession hos Maria vilket var jätteroligt och mycket informativt! Man blir sugen på att ta hand om sin hud lite mer än bara det vanliga köret. Mycket härliga rengöringslotions och krämer, ansiktet känns underbart len. Tack så jättemycket Maria för att vi fick komma!

Ikväll blir det filmmys och lugnt med bus mitt. Ser fram emot en chill kväll efter en ganska hård kväll igår :P
Hoppas Ni får en trevlig lördag!

The Basement

Imorgon är det Basement i vår underbara egna källare! Där Basement föddes en gång i tiden.
Det ska bli såå roligt!

Jag hoppas vi ses där!

dags att sova

Dags att sova efter en skön och lugn kväll. Tidigare idag var jag och bus och tittade på soffor, på IKEA och på Draget. Den senare butiken hade mycket fint! Svårt att hitta en soffa som både är skön och i rätt prisklass dock. Men skam den som ger sig ;)

Sen såg jag Happy Feet här hemma, mycket söt film. Klart värd att ses! Inte så mycket musik som jag trodde utan mycket story också. Det blev en lagom balans mellan story och musikal. See it!

Kvällen avslutades med Jackass number 2 och.. vad ska man säga? Säger bara pony juice... and that should do it :P Helt galna killar! :D

Sov gott!

mina små änglar

Sötare barn får man leta efter! Mina små änglar... ni är för underbara! Love you both!

 angelina       simon 
 Angelina & Simon

Bild: Kristofer Kjörling

gogo csn!

Januari är en rolig månad för alla studenter, då får man äntligen lite mer pengar än vad man annars får kämpa med. Men det gäller att inte rusa ut och shoppa upp alla pengar på en gång. Själv ska jag spara så mycket som möjligt, till mitt nya DirectX10 grafikkort och 1 GB mer minne :D

Heja CSN!

pengar
bild: google

Monday Bar Lucia Cruise

Remembering... ååh vad roligt det var!! Längtar redan till nästa kryssning i mars, vi ses då alla partymonster! I can't wait!!

party           
bild: oljo               

min bästa vän

Tack min underbara Ellen för att du ger mig så bra råd och alltid stöttar mig! Du är den finaste vännen på jorden! Vad skulle jag göra utan dig? ^^

Jag hoppas vi kommer vara bästa vänner för alltid!

bästa
bild: oljo

dagens middag

Idag blev det lite annorlunda och lite lyxig mat, kände att jag behövde det. Jag hade hemmagjord köttfärssås sen tidigare, så jag köpte nacho chips och guacamole och åt tillsammans. Mycket gott!

I just love guacamole :D

back to reality

...lite längtar jag faktiskt efter skolan. Saknar alla mina underbara vänner och att plugga tillsammans och dela den där ångesten över tentan som "kommer gå åt pipan" (fast den aldrig gör det). Det är nåt speciellt.
I miss you, girls!

allmänt jobbigt

Ibland blir inte saker som man tänkt sig... plötsligt får man mer att göra än vad man tänkt och planer man hade skjuts på framtiden. Men man kan inte göra annat än att gilla läget och göra det bästa av situationen. Ni känner nog igen er?

Just nu handlar det om min utbildning. Jag har en rest kvar från A-kursen som jag måste tentera av innan jag kan ta ut min examen och börja söka jobb. Jag hade förstått det som att det var en hemtenta, men tydligen är det en salstenta som går av stapeln först i slutet av februari! Så mina jobbplaner hamnar lite på is och jag får en stressig start på terminen (blir 25 poäng denna termin istället för 20)

Men men... inget att lipa över. Jag som satt mig i denna situationen eftersom jag inte tenterat av den tidigare. Det ska nog gå bra! På ett eller annat sätt så gör det ju alltid det :) Man får försöka kombinera roliga saker (tex trevligt umgänge eller god mat) med alla måsten så känns det inte lika jobbigt.

Ikväll ska jag träffa mitt gos... det gör mig alltid glad.

omelett a la nostek

Idag fick jag tips på ett riktigt gott recept till en omelett av min käre vän Simon. Jag sa att jag ville ha omelett till lunch, men jag visste inte vad jag skulle ha i. Han tipsade då om hackade tomater vilket lät mycket gott. Och det var det! Jag blandade i lite tomater, lite vitlök och kryddade med salt och peppar. Godaste omeletten på länge! En perfekt lunch :)

Tack Simon!

UFC Ortiz vs Lidell

Yes, what can I say... no one melts The Iceman!

Men det var en riktigt tight match, och Lidells seger såg inte alls så självklar ut efter de första 2 ronderna. Däremot i 3e tog han övertaget och fick tillslut behålla sin titel; light heavyweight champion of the world.

Men Ortiz är envis och kommer knappast nöja sig med detta. Som han sa, han är bara 31 och har många år framför sig. Vi får se hur länge Lidell pallar trycket. Personligen hoppas jag han får behålla sin titel i många år till, då jag verkligen tycker att han har förtjänat den. Samtidigt är det alltid roligt när de stora slåss om ett sådant eftertraktad bälte, det blir liksom mer tryck i matcherna.

För övrigt saknar jag Randy Couture... UFC är inte detsamma utan honom!
We all miss you Randy!

mums!

panerad rödspätta med potatis och grönsaker - behöver jag säga mer?

städa datorn?

Ja, det kan låta suspekt att städa i datorn men har man en stationär dator med möjlighet att "komma in" innaför chassit kan det faktiskt vara att rekomendera. Köp luft på burk (finns på Claes Ohlssons bla) och blås ut allt damm. Det samlas nåt enormt mycket där inne som gör att datorn blir varmare än vad den bör vara. Var bara noga med att inte dra in dammsugaren och böka runt för mycket; har du otur kan något gå sönder. Datorer är trots allt känsliga saker, så luft är att rekomendera.

Gör din dator en tjänst - blås ut dammet! :)

äntligen!

OBS! 24 spoilers!

Jaa äntligen är 24 tillbaka med ny säsong! Den bästa serien någonsin i mina ögon. Denna säsong verkar tyvärr likna de tidigare ganska mycket, men å andra sidan kanske det är svårt att göra en säsong som inte handlar om terroristattacker när CTU (Counter Terrorist Unit) är i fokus.
Jag och Johan såg de 4 första avsnittena igår (Johan lyckades få tag i en rip innan avsnittena oficiellt börjar sändas) och det är onekligen mycket mycket spännande!
Men jag känner för Jack... efter så många år av allt från tortyr i Kina till heroinberoende undrar man hur han mår egentligen? Det var riktigt gripande i det första avsnittet när han kom tillbaka efter 2 år av tortyr där borta. Skäggig och skakig var han stackare och det första han får höra är att han ska "offras" till terrorister hemma i sitt eget land. Nu vet ju iofs fansen att Kiefer Sutherland har skrivit på för 3 säsonger till så Jack kan rätt gärna inte dö ;) Men det var ändå mycket gripande att se honom i det skicket.

Jag ser verkligen fram emot nästa avsnitt! Det senaste slutade... minst sagt spännande :D

Yes! Jack is back!!

Jack Bauer
bild: google

tack allihopa!

Vilken underbar kväll det blev igår!! Jag är så glad att alla kunde komma och att alla hade så trevligt! Och jag kommer nog sent glömma Johans min när jag drog av ögonbindeln och 14 av hans närmaste vänner stod där och sjöng "Ja må han leva" för fulla muggar! Vilken grej :D
Sen blev det god mat (3 rätters för födelsedagsbarnet och hans flicka) följt av en riktigt rolig partykväll med härlig musik och gott sällskap!

Tack allihopa för att Ni ville hjälpa mig att göra Johans kväll så perfekt som möjlig!
Jag hoppas ni alla hade lika roligt som jag :) Och jag hoppas Du, Johan, är nöjd med ditt födelsedagsfirande ^^

Bilder kommer snarast!

Varma hälsningar/
"värdinnan" Helena

grattis!!

Stort grattis till Dig min älskling!

Jag är så glad att jag får vara här och dela din dag med dig!

Puss/din flicka

livet

Varför är livet så orättvist?

If God exist, why do I not feel his existence?

to you, mom

Josh Groban - You raise me up

When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burned me;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stan on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;

You raise me up ... To more than I can be




I love you mom. And we will get trough this, together. You are never alone, I am always there. Whenever you might feel lonley, I am just a phonecall away. I will never leave you. And there is hope, and there is light - I know it. There is a better tomorrow, and I will be there to share it with you....

Never give up.

god morgon!

ja, ni hörde rätt. Vissa sover alldeles för länge! Jag sov hos Johan och hans sovrum är underbart svart (tack vare några super rullgardiner). Problemet är att man aldrig vaknar :P Men skönt är det!

Idag ska jag tvätta och träna tror jag. Ska även försöka skriva ett personligt brev om tid finns. Får se hur det går!

Hoppas ni har en bra dag!

death note

Vart har Death Note tagit vägen? >_< Så svårt kan det väl inte va att subba avsnitten och lägga upp dem! Kom igen nu, ge oss fler avsnitt! Jag har sån abstinens.... ;)

death note
Death Note

Bild: google

ifyllning av tatuering

Idag fick jag äntligen tag i Rigo! Jag visade min tatuering för honom och han menade att den behöver fyllas i. Och vad vet jag? :) Vill gärna ha den svartare än vad den är nu och eftersom det erbjuds gratis så tackar jag inte nej såklart. Vi bestämde en tid i mars. Han sa att det är vanligt att en tatuering blir så pass ljus efter första gången så därför erbjuder dom gratis ifyllning om så behövs.

Ser inte direkt fram emot att sätta mig under den där nålen igen, men okej då ;)

vilken trevlig kväll!

Tack min kära Ellen för en jättetrevlig kväll! Som alltid naturligtvis :)
Med dig kan jag sitta och prata i timmar, tiden bara flyger iväg!

Tack för att Du finns!

Puss/Helena

en mycket god middag

Det blev en mycket god middag till slut, trots ganska enkla ingredienser. Mycket var det nog tack vare den underbara rödspätta filén, det är så gott! Pepprade filén med lite citronpeppar och panerade lite lätt med ströbröd (hoppade över ägget, för det fanns inget hemma). Till det kokade jag 2 potatisar och blandade lite tomat med fetaost. Toppade med lite grönsakskrydda och voilá! En mycket god vardagsmiddag! :)

dagens agenda

Idag har varit/är en ganska lugn dag, har bytt i buren hos de små djuren och snart ska jag börja med matlagningen. Idag blir det fisk och potatis med lite tomat o fetaost. Jag hoppas det blir gott! Vid 18 ska jag träffa Ellen, det ser jag fram emot jättemycket! Det är alltid så roligt att träffa henne.

Senare ikväll lutar det mot lite Final Fantasy X, det var riktigt längesen nu! Och sist jag sparade var det grymt spännande :D

Hoppas Ni har en trevlig dag!

tassarna
sötaste i världen - Pingu & Peanut

Bild: fotograf från Ergo

The Holiday

Såg precis The Holiday, vilken underbar liten film! Verkligen en film man mår bra av, en film som får en att le och fälla en glädjetår mot slutet. En romantisk komedi, men ändå inte lika förutsägbar som många andra.

Helt klart en film värd att se för er som vill må riktigt bra i vintermörkret och för er som vill dra er till minnes den där känslan av att vara riktigt kär. När det pirrar i magen och tårna och man inte kan stå till utan bara vill dansa runt och hoppa upp och ner! Den där känslan vi alla vet inte går att beskriva med ord...
För er är denna filmen ett måste :)

filmmys

Nu bär det av till min kotte för film mys! Wiie!

Ha en fin kväll!

amore
amore...

Bild: oljo

ett intressant citat

Detta citat fick jag av pappa, ursprungligen skrivet av Isaac Newton. Jag håller med min pappa att dagens fysiker borde ha en liknande inställning till sitt arbete och sina framtidsvisioner. Jag fascineras över att Newton själv såg på sig såhär, jag tror inte att det är många av dagens fysiker som kan skryta med det. Idag är det nog många som drabbas av storhetsvansinne och även om många upptäckter är helt fantastiska och förtjänar all uppmärksamhet, tror jag Newtons syn på saken var sund:

"I do not know what I may appear to the world; but to myself, I seem to have been only like a boy, playing on the seashore, and diverting myself in now and then finding a smoother pebble or prettier shell than ordinary, while the great ocean of truth lay all undiscovered before me" (Isac Newton 1642-1727)

Tack pappa!

tatuering

Nu har jag vant mig vid min tatuering helt och hållet. I och med att den sitter på ryggen och är relativt liten (ca 6*6 cm) så glömmer jag nästan bort att jag har den ;) Ibland när jag vänder mig om så tänker jag; "ja, justja!" :D
Jag ville ha den på ett ställe jag kunde dölja, det finns ju faktiskt tillfällen där man inte vill ha en tatuering synlig. Samtidigt syns den om jag vill att den ska synas, till exempel om jag bär linne.

Jag är mycket nöjd! Den känns som en del av mig ^^ Tack Rigo!

tatuering

För er som undrar, så består symbolen av 4 M som är ihopkopplade. M:en står för Metallica, det bästa bandet någonsin enligt mig!

Bild: Wesslan

alldeles matt

alldeles trött blev jag av dagens träningspass. försökt ladda om med lite mat men känner mig fortfarande matt. Jag trodde man skulle bli piggare av träning? Nåväl, det kanske kommer i långa loppet eller så... skönt att röra på sig är det i alla fall!

Fast jag föredrar hemmaträningen, där jag kan dunka hardstyle ;) Simma e skönt, men det blir lätt enformigt. Dock är det alltid trevligt att få umgås med mamma min.

Nu ska jag snart till bus och kolla på film. Kvällen bjuder på sci-fi film som jag hört ska vara grymt bra, från flera källor. Spännande!

Hoppas Ni har en bra dag där ute!

Nautilus here I come

Dags att ge sig iväg och simma med mamma min, på Nautilus. Det var mycket längesedan jag var där, och även om jag tränat på annat sätt under denna tid, ser jag fram emot att bada igen :) Det är ju så uppfriskande och skönt!

Sedan ska jag försöka få tag i Rigo på Darkwell och se om han vill fota min tatuering. Efter lite andra småärenden vänder jag näsan hemåt igen mot Flogsta.

Ha en bra dag!

/Helena

sovdags

Nu är det åter igen dags att lägga huvudet på kudden och sussa. Sov så gott mina kära läsare där ute!

Varma hälsningar
/Helena

oldschool anime

Ibland kan gammalt vara minst lika bra som nytt, om inte bättre. Tidigare ikväll ramlade jag på en anime från 1997 vid namn Berserk. Började kika lite smått utan några speciella förväntningar men fastnade genast och har nu avverkat 5 avsnitt! Jag gillar denna anime stenhårt och kommer absolut se klart resterande 20 avsnitt. Om ni animefantaster där ute gillar lite mer oldschool (iaf oldschool för mig ;)), med en tung story och mycket action rekomenderar jag verkligen denna serie!

Jag brukar oftast föredra nytt och fräscht just när det kommer till anime, men ibland får jag ryck och börjar leta i gamla arkiv. Eftersom jag endast är 23 år gammal och relativt ny inom animescenen är jag medveten om att jag har missat mycket bra serier från den tiden då jag var för liten eller helt enkelt ovetandes om animens existens. Då är det tur att även gamla serier finns att få tag på!


Berserk

Bild: google

fyrverkerier 2007

Idag sköt jag och Simon lite fyrverkerier som han hade kvar sen nyår. Jag har aldrig själv skjutit fyrverkerier så det var roligt att se hur det funkar "på nära håll" :) Dock fick vi åka ut en bit på landet, så vi inte störde någon närboende. Vi hade både små och lite större, de senare gav ifrån sig en rejäl smäll! Men fint var det, helt klart.
Någon gång i framtiden vill jag också ha fyrverkerier ^^

V for Vendetta

Har Du inte sett denna film - gör det snarast! Sällan har jag sett en sådan välgjord film med ett sådant djupt och aktuellt budskap! Den fick mig att vilja sträva mot en bättre värld och jag är ganska säker på att den kommer ge Dig en liknande upplevelse. Se den!

remember, remember the 5th of november...

Remember, remember the 5th of November....

Bild: google

gott & nyttigt

Fazer rågkusar kan vara ett bra alternativ om man är trött på knäckebrödet. Själv äter jag mjukt bröd mycket sällan, men idag kände jag för lite omväxling. Köpte då det osötade fullkornsbrödet från Fazer. Lite torrt kan man tycka, men med rätt pålägg kan det bli toppen! Jag testade med lightost (3%), mager skinka och lite tomat på toppen. Mycket gott blev det, och med lite grönsakskrydda har man en 10 poängare!

gott & nyttigt

Bild: google

konsten att skriva CV

Ja, det är inte alldeles enkelt att skriva CV, och jag har inte ens börjat med det personliga brevet! Först och främst måste jag få ordning på alla anställningar jag hunnit med under mina år. Mja, okej det är bara 4 stycken, men i alla fall! Det gäller att komma ihåg när man jobbade vart och vad ens titel var under den tiden. Tur att jag sparat alla mina anställningskontrakt så jag lätt kan lösa den biten.

Jag måste medge att det är roligt att ha en CV! Det är roligt att se vad man åstadkommit under sina år och få det samlat på papper. Lite som en bekräftelse; "jag har faktiskt gjort det här!" Speciellt min magisterexamen är jag mycket stolt över :)

Men det är fortfarande lite saker som måste fixas. Jag har en hemtenta kvar sen A-kursen som jag ska ta tag i så fort jag får klartecken från läraren. Sedan är det ju det personliga brevet som ska skrivas... oj oj. Jag måste komma ihåg att jag är "kvalificerad" och inte söka jobb som jag kunde fått utan min utbildning. I alla fall inte till en början... jag vill ju ha nytta av mina 4 år på universitetet, och inte bara kasta bort dom på en okvalificerad anställning. Det är så viktigt att inte undervärdera en själv i arbetssökandet, även om det lockar att ta det där jobbet som var "så lätt att få". Det är viktigt att inte nöja sig med vad som helst, utan att kämpa för att få ett jobb man förtjänar.

Mitt drömjobb är att få arbeta med saker som faktiskt betyder något. Jag har i många år haft svårt att komma till ro med tanken att vika kläder på H&M, eller ta betalt i ICA-kassan. Jag vill göra något som är betydande! Bistånd har legat mig varmt om hjärtat under lång tid, så en anställning där skulle jag tacka ja till på två röda.

Men jag är också realistisk. Jag vet vad det krävs för att få jobba på t.ex Röda Korset eller Sida. Jag är medveten om att jag inte kommer få jobb där direkt efter examen. Men för det tänker jag inte låta bli att försöka! Vad vinner man om man aldrig försöker? Vad kan man förlora?

I will get there.. someday, somehow. Tillsvidare får jag försöka klura på det där personliga brevet ;)

det kan vara mysigt att planera

.... lite lagom. Jag tycker om att ha lite planer i veckan, det gör att man har något att se fram emot! Speciellt när det är roliga planer :) idag ska jag försöka skriva CV, eller åtminstone börja. Ingen egentlig stress. Sen ikväll ska jag förbi mina föräldrar, det ser jag fram emot! Vi träffas (tyvärr) så sällan, så jag får passa på när tid finns. Lite senare ska jag smälla nyårsfyrverkerier (små) med Simon!

Imorgon ska jag simma med mamma min och sen träffa bus på kvällen, det senare är alltid underbart! Jag hoppas kunna träffa bästis Ellen också nåt i veckan, det likaså är alltid underbart o roligt :D

Nu blir det efterlängtad frukost.
Ciao!

dryga 2 veckor senare

Jag har nu varit "sjuk" (krasslig) i 2 veckor och 2 dagar, det börjar onekligen bli ganska tjatigt. Vila ut det, säger dom, men det verkar ju inte spela någon roll hur mycket man vilar. Lika bra att utnyttja ledigheten när man äntligen har den, så inte tänker jag spendera de kommande veckorna hemma, sjuk.
Idag känner jag mig till och med lite febrig, det bådar inte gott det här. Kanske nyårsfestandet som gör sig hört, fast jag tog det lugnt. Hmm...

Jag får helt enkelt försöka göra det bästa av situationen :)

God morgon allihop!

sleeping beauty

Så var det dags att sova och tacka för min första dag som bloggare. Jag hoppas på många fler!
Sov så gott och dröm vackra drömmar. Det ska jag!

Jag vill även passa på att önska Er alla ett gott nytt år!

te amo, je t'aime, I love you...

even if I knew a thousand ways to say I love you, I could never express my feelings with words.

Våga vara Dig själv

Våga stå för vad Du tycker - våga säga Din mening. Våga vara Dig själv.

Viktiga ord jag tror många kan ta lärdom av, inklusive mig själv.

Att orka vara medmänsklig i en trasig värld

Mitt första inlägg i denna blogg kommer handla om medmänsklighet i en värld full av sorg och förtvivlan. Finns det verkligen kraft att bry sig om andra? Om det inte finns det - hur kommer då världen se ut om några år? Måste vi inte bry oss om varandra för att orka leva i denna trasiga värld, för att bibehålla det lilla som finns kvar av den?

Varje dag på nyheterna möts vi av hemskheter, den ena händelsen avlöser den andra. Det blir tillslut vardagsmat för oss, vi ser det varje dag så det är oundvikligt att vi eventuellt slutar att förvånas. Endast när något stort händer lyfter vi på ögonbrynen och drar andan. Hur kunde detta hända?! frågar vi oss själva. Men det händer ju varje dag? Kanske inte i sådana propotioner, men det händer.
För att vi ska orka måste vi sortera våra intryck, vi kan inte känna medlidande för varenda människa som dör eller lider, ingen kan begära något sådant av oss. Vi kan inte rädda världen.

Vi är också människor i nöd, människor i behov av värme och kärlek. Vi må bo i ett välmående land, men vi är långt ifrån bekymmerlösa för det. Nära och kära blir sjuka eller dör, vi har hemlösa på stadens gator och folk dör i väntan på en sjukhussäng. Vi har så mycket i våra egna liv att vi ibland finner det svårt att hitta orken för andras liv. Och vem kan klandra oss? För att orka bry sig om andra, måste vi först och främst orka bry oss om oss själva, och det är långt ifrån en självklarhet i dagens samhälle.

Diskussionen rinner ut i en ond cirkel; vi orkar inte engagera oss i allt som händer omkring oss, för vi är endast människor. Men är vi fortfarande medmänskliga om vi slutar engagera oss?

Vad är då svaret? Hur kan vi vara medmänskliga i en vardag som knappast tillåter oss att ta en paus? Hur kan vi orka för miljontals andra människor, när vi knappt orkar för oss själva? Jag tror det handlar om att se det i en mindre skala. Nej, jag kan inte rädda världen. Hur mycket jag än vill så kan jag inte rädda alla hungrande barn, skapa fred i alla länder eller föda jordens befolkning. Men jag kan göra något!
50 kr till en biståndsorganisation är bättre än ingenting, och det kräver varken tid eller kraft. Det vi kan göra är att stödja människor som vägt sina liv till att arbeta med dessa frågor. På så sätt hjälper vi till på liten skala, men i det stora hela förändrar vi i stor skala.

Remember, remember, the 5th of november...

Varma hälsningar
/Helena

Så har jag också blivit bloggare...

Först och främst - välkomna!

Detta är min blogg, ett sätt för mig att dela med mig av tankar och funderingar om upplevelser jag möter i livet. Samtidigt, ett sätt för mig att själv få möjlighet att diskutera saker jag funderat över, analysera och fundera. Något jag älskar att göra!

Jag hoppas Ni vill följa med mig på min resa...

Varma hälsningar
/Helena

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!