besviken

Ja, jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var besviken. Jag har sökt jobb i 2 månader nu och ännu har inget hänt, vilket känns lite nedstämt. Men jag vet ju samtidigt att sådant här tar tid, så det är väl bara att kämpa på och hålla ut... en dag så. (hoppas den dagen kommer snart bara)

Jag är så trött på att plugga. Eller egentligen är jag nog mest trött på boendesituationen och den dåliga "lönen". Jag vill tjäna pengar! Jag vet, det låter ytligt och typiskt västerländskt, men jag måste ändå erkänna att det lockar väldigt. Slippa räkna hundralapparna varje dag för att se hur många hundralappar man får göra av med i veckan för att det ska gå runt hela månaden.

Jag vill ha jobb helt enkelt! Av många olika anledningar.

hur man vet att man har feber

...när man knappt orkar hålla huvudet uppe och kroppen känns tung som bly.

Fy sjutton.

klagomål

Jag pratade med en väninna i skolan idag och vi bestämde att vi ska prata med vår litteraturlärare om en specifik bok som står med som obligatorisk i läroplanen. Boken handlar om gruppvåldtäkt, beskriver väldigt ingående vad som händer och är rakt igenom svart och bara fruktansvärd. Ska man verkligen behöva läsa en sådan bok för att bli godkänd på kursen? Det känns inte riktigt rätt.

Hoppas han inser det och tar bort den boken i framtiden. Man vet ju inte vad folk har varit med om och hur de mår när de läser om sådant här. En bok likt denna borde typiskt ingå i ett frivilligt val där man själv får välja mellan ett antal böcker, så man inte behöver läsa om hur en ung kvinna blir "gangbanged" medan hennes 12-åriga dotter ser för att sedan själv bli misshandlad.

Finns det inte nog med hemskheter i världen?

skänker en tanke

Mina tankar går idag till alla de människor som drabbades av den fruktansvärda olyckan mellan Rasbo och Uppsala tidigt imorse. Jag tänker på alla de som tyvärr avlidit och alla de skadade som nu ligger på sjukhus runt om i Uppsala. Jag tänker även på alla de anhöriga som i panik försöker få tag i sina nära och kära.

Sist men inte minst tänker jag på mig egen pojkvän som jobbar på Upplands Lokaltrafik och nog haft en väldigt jobbig morgon. Jag älskar dig och jag finns här - alltid.

Idag tänker jag på alla Er.

/Helena

usch

vad tröttsamt det är att vara sjuk! Ingen ork till något känner jag.

Imorgon ska jag faktiskt (förutom en lektion mellan 12 o 14) vara ledig! Jag känner att jag behöver få vila upp mig, annars kommer jag aldrig bli frisk. Ser fram emot att inte behöva plugga hela dagen :)

Sov gott!

nothing but a dream

I so feel like Cartman dreaming of Casa Bonita today.... for me Casa Bonita is the Metallica concert and the dream has just ended.


cartman

Bild: www.allsp.com

my life has ended

På 50 min sålde Metallica slut. Och jag hann inte fram.

Sitter här med tårarna rinnandes.... detta känns helt otroligt.

Visst, finns biljetter på blocket osv. Men vem har råd att betala 2000 kr eller till och med mer?

Jag hatar denna dagen.

förkylning

..är verkligen inte roligt. Snyter mig en gång i sekunden känns det som och mina näsdukar är slut så jag får stå ut med vanligt (hårt) toalettpapper. Stackars min nos :/

Men som tur är så har jag inte supermycket att göra just nu, och endast lektioner mån & tis, så förhoppningsvis hinner jag vila lite och bli frisk snabbt. Vill inte va sjuk!

Hoppas ni alla har en trevlig söndag :)

mamma & pappa

Tack mamma och pappa för en jättemysig middag på Odensborg för att fira min examen. Och tack för presentpengarna (tack farmor!)! Ni är för gulliga! Älskar er båda så mycket.

Tack alla som har firat och grattat mig, det betyder verkligen allt för mig. ^^

Puss på er!

nyutexaminerad!

Tentan gick vägen och nu är jag äntligen färdig med min utbildning :D Efter fyra år av blod,svett & tårar (nåja, nästan) har jag nu fått min magisterexamen, äntligen! Ååh jag är så glad!!

Tack älskling för en underbar middag tidigare ikväll. Älskar dig obeskrivligt mycket!
Tack min finaste bästa vän för en supermysig kväll med rolig bio och sen goda drinkar! Du är min ängel!

Denna dagen kunde inte ha blivit bättre :D

Nu ska jag snart vila huvudet på kudden. Imorgon är det sovmorgon för första gången på 1 månad (!?) UNDERBART!!!

hilfe

dags för tenta strax.. hjälp! Fast jag vet att jag kan det här är jag nervös. Usch hatar känslan innan tenta...

Men snart är det över! Får hoppas det går vägen :)

en dag närmare

En dag närmare konserten...detta kommer bli en olidlig väntan. 5 mån och 4 dgr kvar >_<

metallica 3    metallica1

This is a dream come true!!

Bild: google

ont i halsen

Idag vaknade jag med rejält ont i halsen :( usch o fy! Skulle vara så typiskt om jag blir sjuk nu, med tanke på hur otroligt jag stressat den senaste tiden. Nu är tentan snart gjord så nu slappnar väl kroppen av och känner efter... suck.

Idag är det sista rycket inför tentan imorgon. Det känns bra, jag kan i stort sett allt och det sista ska pluggas in idag :) Wish me good luck!

kudden kallar

Dags att gå och lägga sig, det har varit en lång dag.

Imorgon är det sista dagen innan tentan, sen tar jag examen! :D Så fort läraren godkänt min tenta ska jag skicka efter ett examensbetyg. Känns jätteroligt och nästan lite ofattbart.

Sov så gott mina kära läsare

Bo Holmström

Min favoritreporter i svenska nyhetsmedier har i många år varit Bo Holmström. Jag tror min fascination av hans förmåga att fånga lyssnaren hade sin början i rapparen Ken's skiva. Bo Holmström stod för introt på den skivan, han pratade om samhället och hur vanligt det är att vi hellre slår dövörat till istället för att faktiskt se verkligheten för vad den är. Hans lugna röst och hans skarpa ord fick mig helt hooked! Jag var nog 15 år då tror jag.

Idag ser/hör man mest Bo Holmström i TV4 nyheterna eller i Drevet som gått på TV4 en tid. Om ni ramlar på ett nyhetsinslag med Bo rekomenderar jag er verkligen att lyssna. Han är genialisk!
Tyvärr börjar åren hinna ifatt honom och har vi otur kommer han snart pensionera sig. Sverige kommer sannerligen förlora en toppenreporter!

This is the best day of my life!!!!

Jag fattar det inte... jag fattar det bara inte !?

Metallica... underbara Metallica ska komma till Stockholm 12 juli!!! Jag kan bara inte fatta det!? Detta är de bästa nyheterna nånsin!!

Ååh jag skakar, jag skrattar, jag gråter.. jag vet varken ut eller in haha

Men jag och Johan ska gå! Det bestämdes för 2 min sedan och jag är sååå glad!
På måndag 09:00 släpps biljetterna! Gissa vem som kommer sitta klistrad vid telefonen!?


aaaaaaaaaaaaaah :D

dålig med bloggandet

Som ni kanske märker är jag rätt dålig med bloggandet just nu - jag ber om ursäkt för det!
Har så extremt mycket att göra, så det är svårt att hinna med allt. Lovar att jag ska bli bättre på att blogga oftare :)

Nu ska jag kasta mig iväg till skolan!

See ya!

sova gör mycket

Igår gick jag faktiskt och la mig i god tid så jag skulle få sova ordentligt. Vaknade till och med en timme innan klockan skulle ringa, utvilad, och konstaterade att jag kunde somna om - hur skönt är inte det? :D

Nu är det dags för frukost. Hoppas inte magen protesterar :X

Ikväll blir det semla :D wiiho!

magkatarr

Jotack, denna känsla känner jag igen.

Fan också.

we're all nuts!

Tränar du ofta? Isåfall vet du nog hur viktigt det är med rätt sorts mat. Själv tränar jag varannan dag och måste äta mycket kolhydrater (det man tidigare var livrädd för) och mycket proteiner. Viktigt det där om man ska må bra!

Just nu äter jag cashewnötter med russin och torkade aprikoser, har precis avslutat dagens pass. Detta kan jag verkligen rekomendera, nyttiga fetter, mycket kolhydrater och perfekt som "after workout-snacks" :D

Tack

Tack Kristofer, för att du ringde. Det betyder jättemycket för mig! Together we are strong!
Tack alla som bryr sig, jag vet inte vad jag skulle göra utan er!!

Älskar er alla så mycket!

mysigt 3-årsfirande

En mycket mysig kväll i Sthlm hade jag igår med min fina pojkvän. Vi åt på mongolisk restaruang där tanken var att man själv plockade ihop de ingredienser man ville ha (frysta) på en tallrik och sedan gav man den till kocken som wookade maten åt en :) Mycket rolig idé och extremt gott blev det då man fick välja innehållet helt själv! Dit kommer jag absolut återvända!!

Sedan såg vi Hannibal rising på Sveriges största filmsalong (Rigoletto) och satt på balkongen med perfekt utsikt över filmduken. Jag som aldrig har varit på bio någon annanstans än i Uppsala njöt nog extra mycket! Jättemysigt var det, och mycket bra film!!

Overall är jag supernöjd med vårat 3-årsfirande! Förutom att vi båda hade såå ont i magen av all mat när vi kom hem (och jag testade dessutom risbrännvin (sake) vilket inte heller magen gillade så värst). Men det var nästan värt det ;)

Tack kotten för en guldkväll! I love you!

äntligen helg

Vad skönt det är med helg! Även om jag måste plugga en hel del så har jag ändå mycket roligt planerat! Idag simmade jag med min mamma, vilket var jätteskönt och trevligt! På kvällen träffade jag min kära bästis Ellen och åt en god grekisk burgare på nation samt njöt av lite efterlängtat girltalk. Tack sötnos för en toppenkväll!

Imorgon ska jag tvätta på dagen och sedan bär det av till Sthlm med min älskling på kvällen för att fira vår 3-årsdag! Mat på mongolisk restaurang och bio på Rigoletto ska det bli! Riktigt mysigt tror jag vi kommer att ha det ^^

På söndag ska jag över till brorsan med flickvän för att titta på olika modeller för brudtärneklänningar. Jag ska ju vara brudtärna (jippi!!) på deras bröllop sommaren 2008 :D Sedan blir det plugg för resten av dagen.

Nu närmast är det läge för att verkligen sova ut! Det känns onekligen att det är fredag och att veckan har varit intensiv. Marsvinen mumsar färsk broccoli och jag sitter här och gäspar... godnatt!

Trevlig helg!

3 years with you

...is like 3 years in heaven.

Grattis till oss på vår 3 års dag :D Tänk vad tiden har gått fort, redan tre år har vi varit tillsammans. Tre underbara år med dig min älskling.

I hope this never ends

160592-25     160592-23

Valentine

Glad alla hjärtans dag allihopa! Hoppas ni får en fin dag med en käresta eller en god vän :)

Stor kram på er!
Helena

håltimme

Minns ni när man gick på högstadiet/gymnasiet och hade håltimme? Det har jag nu, 3 h (suck). Tänkte egentligen åka hem men hamnade här istället och reviderar ett PM. Lika bra att stanna kvar i skolan annars kanske man får för sig att det är alldeles för bekvämt hemma och så kommer man inte iväg alls :P

Snart ska jag gå upp till resten av gänget i matsalen och se om det finns nåt att äta till lunch.

Just another tuesday...

Ta hand om er!

Godnatt Sverige!

Nu är det dags för denna arbetsmyra att krypa till kojs.

Sweet dreams!

varva ner

Efter en lång och slitsam dag varvar jag nu äntligen ner med en varm dusch och en kopp thé.

Vi hörs imorgon!

duktiga jag!

Nu har jag betat av en hel del måste jag säga denna helgen. Läst klart sista boken till tentan (endast kompendiet kvar och sen repetera), läst samt skrivit PM på Slaughterhouse 5, förberett opponeringen till tisdag, översatt translation 3 till grammatiken samt sökt jobb.

Imorgon ska jag göra klart grammatiken och lägga sista touchen vid opponeringen.
Jag kan inte låta bli att tycka att jag är rätt duktig ändå! :D

Nu blir det träning och ikväll kladdkaka med lätt-grädde för att fira min älskling!

Ha en bra söndag!

rolig lördagskväll

Ser jättemycket fram emot ikväll, då Ellen & jag ska äta god mat och sedan testa Norrlands nya EDM-satsning Autobahn, tysk technoklubb. Ska bli mycket roligt och intressant att se vad Norrlands har att erbjuda oss! :)

Hoppas vi ses där!

krånglig blogg

Blogg.se krånglar emellanåt, vilket är lite drygt. Just nu verkar min blogg inte ens existera (ser ni detta tillexempel?), men jag hoppas den snart ska vara tillbaka :)

Nu blir det frukost och sen PM-skrivande på Slaughterhouse 5.
Trevlig lördag!

14 h arbetsdag

Denna arbetsdag varade i 14 timmar. Tänk om jag fick betalt för de 14 timmarna, precis som alla andra som jobbar får? Dumma studentliv.

Nu är jag galet trött!

attackerad på affären

Ja ni, mycket ska man vara med om.
Var nyss nere på affären för att handla och i kassan står en man bakom mig. Han luktar rök och sprit. Plötsligt börjar han vråla att han är superfattig och att han måste låna för att överleva, att han hatar polisen osv. Han försöker få mig att betala för hans varor (!?) men jag säger att jag inte vill. Han blir lite småförbannad och jag betalar snabbt mina varor och går i rask takt hem.

Borde nog egentligen stannat kvar på ICA tills han var borta, men jag sprang instiktivt hem.... hmm.

Nåväl, hemma och i säkerhet ska jag nu återvända till min bok. En liten chokladbit fick jag med mig hem också :)

T-roc on tour

Ikväll spelar min käre vän sen länge, T-Roc i Milano för fullsatt hus!

Allt gott önskar jag dig, hoppas allt går bra ikväll!! Go get them :D

älskling!

Stort grattis till min underbara pojkvän som idag oficiellt tog sig ordentligt upp i karriären!
Är så stolt över dig bus, du förtjänar verkligen detta!!

Jag är så glad för Din skull och jag älskar Dig så mycket!

it's a hard knock life

Ja, det är inte direkt lugnt på fronten om vi säger som så. Idag har jag gått igenom andra delen i den sista boken jag ska ha till tentan. Bara att läsa och skriva anteckningar på dom 120 sidorna tog 7 timmar.

Om en stund ska jag läsa Slaughterhouse 5, nästa bok i vår litteraturkurs. Förhoppningsvis tar det inte alldeles för många timmar, den är på 140 sidor men den är ganska "liten", så hoppas det ska gå ganska fort.

Imorgon ska jag skriva ett PM på den boken (om jag hinner läsa klart den tills dess) och på söndag ska jag förbereda en opponering samt söka jobb.

Helg? Skulle inte tro det.

grattis brorsan!

Stort grattis till min underbara storebror som bestämt sig för något av det finaste som finns!
All lycka önskar jag dig och din söta
flicka!

160592-20

eloge till Dig

Vill ta detta tillfället i akt och ge min underbara väninna Ellen en stor eloge för allt det jobb hon gör och för allt det fantastiskt hon åstadkommer!
Ända sedan vi var små har hon vetat vad hon ville och gett sig sjutton på att ta sig dit. Vilket hon också har gjort! Idag är hon en mycket framgångsrik ung kvinna med hunger efter arbete och utveckling. Hon klarar av saker jag själv bara skulle kunna drömma om och hon inspirerar mig till att kämpa och förhoppningsvis lyckas.

Hennes senaste verk finns att hitta i Ergo där hon skrivit ett långt reportage om olika boendeformer under studietiden. Utöver detta är hon chefsredaktör för Upplands Nationstidning, skriver för UNT och IQStudent mm. Och häpna, hon är endast 23 år! Så ung men redan så framgångsrik!

Alla som har henne i sitt liv bör skratta sig lyckliga! För er som inte har det kan jag bara beklaga.
Ellen är en frisk fläkt, en driven tjej och en underbar vän!

Du är fantastisk gumman!!

plugg parallellt med jobbsökande

Ja, det är inte alldeles enkelt att kombinera de två. Oftast tar skolan alldeles för mycket tid för att jag ska hinna med något annat (i huvud taget nästan). Men idag tog jag halvdag plugg och resten av dagen sökte jag några jobb. Fick iväg en del ansökningar i alla fall.

Tänkte ta nästa "rejd" på söndag. Får hoppas det har kommit in några nya jobb då!

Fikade med mamma min idag och pappa kom dessutom, vilket var en mycket rolig överraskning tyckte vi! En god bagel med massor av groddar och grönsaker, en yoghurt och ett glas juice blev det till lunch. Till efterrätt en liten bit äppelkaka. Mums så gott! (tack pappa!)

Nu har jag just avslutat min middag och om nån timme ska jag till min underbara. Wiiho!

Ha en bra dag!

Be active!

www.myspace.com/tonykoma

Listen and spread the word!

4 roliga saker att tänka på denna tisdag

1) Min klänning kom på posten
2) Mina datorminnen hade kommit till affären och jag får dom ikväll
3) På lördag ska jag och Ängla på bio!
4) ska snart träffa min snutt och kramas massa
5) Om 8 dagar har vi varit tillsammans i 3 år :D

Jag måste ta en paus!

men jag kan inte!? Jag öser i 300 km/h varje dag, morgon till kväll och plötsligt så brister det och jag bryter ihop... varför gör jag detta mot mig själv?

Idag är det paus. Skitsamma att jag har saker jag borde göra eller böcker som borde läsas. Skitsamma. Jag orkar inte.

nyklippt!

Åh vad skönt det är att vara nyklippt! För min del var det verkligen i grevens tid, en tredjedel av mitt hår bestod av slitna tunna toppar >_< Men no more!

Ikväll ska jag och min älskling äta indisk mat och sen se Bond på bio (gratis). Ett lagom och inte alldeles för dyrt lördagsnöje! Det ser jag fram emot.

Hoppas ni får en fin lördag!
Extra mångra kramar skickar jag till min bästa vän Ellen, som tyvärr ligger hemma och är sjuk. Krya på dig gumman!! Love you!

gaming girl

Oh yes, I am a gaming girl for sure! Ikväll blir det Oblivion, så underbart och vackert spel!
Speciellt med en 22" skärm :D

oblivion2 oblivion

Underbara vyer i Oblivion!

Bild: www.elderscrolls.com

vardagslyx

Vardagslyx för mig är ofta ihopkopplat med god mat. Idag blev det rödspätta med potatis, grönsaker och äggsås. Mycket mycket gott och lite lagom lyxigt sådär, utan att vara onyttigt :)

essay done!

Vad härligt, min första essä på B-kursen blev precis färdig! Och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd! Jag tror faktiskt jag lärde mig en hel del under A-kursen, både i att prata och skriva engelska. Fast det kändes inte så då, men nu märker jag att saker går lättare än vad de gjorde förra terminen. Jag får hoppas att läraren håller med mig :P

Denna essä handlade om orsakerna till att bloggandet har blivit så enormt stort de senaste åren. Roligt och intressant ämne (självvalt) som jag minst sagt kan relatera till ;)

Nu är det helg! Underbart :D

question of the day

They say that it is beautiful to miss someone, but how can it be beautiful when it hurts so much?

kärlek


att rekomendera

Grekburgaren på Uplands nation! Galet god (även om väntetiden på maten inte är fullt lika rolig). Till efterrätt blev det en halv kladdkaka (vi delade ^^) med lite grädde. Mums!

Tack gumman för en jättetrevlig kväll! Som alltid!