The Jacksons: An American Dream

Denna eftermiddag har jag ägnat åt att titta på en film/miniserie som heter The Jacksons: An American Dream vilket var otroligt intressant om man är ett Jackson 5 eller Michael Jackson fan. Miniserien är en spelfilm, dvs det är skådespelare som spelar de olika rollerna. Men handlingen är precis Jackson's uppväxt med deras otroligt strikta pappa Joseph, deras mamma Katherine som hela tiden ville deras bästa (vilket inte alltid stämde överrens med Josephs vision) och så alla nio barnen, där fem spenderade varenda vaken minut med repetitioner. Ett danssteg eller en ton fel så var Joseph där med bältet och straffade dem. Ibland tvingade han barnen själva gå ut och välja en pinne som han sedan slog dem med....

Väldigt tungt att se emellanåt med andra ord, speciellt eftersom skådespelarna spelar så otroligt bra. Men samtidigt väldigt intressant då man får en otrolig insyn i hur livet var för The Jacksons, med framgångar och motgångar, deras resa från Gary, Indiana till Motown Records i Hollywood. Är man ett fan är denna film ovärdelig.

Rollerna spelas som sagt av skådespelare men alla sånger är orginal, så rösterna i sångerna är Jermaines, Titos, Michaels, Marlons och Jackies. Vilket såklart ger en extra känsla :)

Miniserien är hela 4 timmar lång vilket är väldigt tacksamt, då det är många år som ska med i produktionen. Jag har sett tre av de timmarna nu och måste verkligen rekomendera denna för alla fans där ute som missat den.

Kommentarer
Postat av: MJ - fanblogg

Sv: Ja, jag håller med! :D

Postat av: In Memory of MJ

Sv: Nej tyvärr :/ Har också googlat runt men inte heller hittat nåt, ska fortsätta leta!

2009-08-15 @ 19:14:07
URL: http://inmemoryofmj.blogg.se/
Postat av: In Memory of MJ

sv: gud vad bra, tack så mycket! :D

2009-08-15 @ 19:17:13
URL: http://inmemoryofmj.blogg.se/
Postat av: IN MEMORY OF MJ

Sv: Ja det är ju så det funkar. Man inser vad man har när det är borta, vilket är jättesynd, så borde det inte vara, men så är det tyvärr.. Michael har i alla fall gjort stort inflytande inom musiken och är en av världens bästa underhållare <3

2009-08-15 @ 23:23:20
URL: http://inmemoryofmj.blogg.se/
Postat av: IN MEMORY OF MJ

SV: Absolut!! Han är värd att minnas föralltid <3

2009-08-15 @ 23:37:16
URL: http://inmemoryofmj.blogg.se/
Postat av: MJ - fan blogg

Sv: Ja! :D

2009-08-16 @ 10:45:58
URL: http://mjackson.blogg.se/
Postat av: Vilma

fin blogg! just nu har jag en frågestund i bloggen, fråga vad du vill! :)

2009-08-16 @ 12:36:45
URL: http://healme.blogg.se/
Postat av: MJ - fan blogg

Sv: Ja. (:

2009-08-16 @ 15:59:34
URL: http://mjackson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback