till dig



Jag saknar dig så sjukt mycket... jag skulle ge vad som helst för att få krama dig en sista gång. Varför behövde du dö? Varför kunde du inte få vara min mamma i många år till? En bit av min själv dog den dagen du lämnade denna jord. En bit av min själ kommer föralltid vara borta.

semesterförberedelser

Puh. Att åka utomlands är ungefär som julafton. Själva resan/dagen är underbar och härlig, men förberedelserna kan ibland göra en ganska matt. Idag har jag i alla fall sprungit på stan och fixat lite; köpt en halv (!) bikini (överdelen var slut i Uppsala men lades undan i Sthlm tills på måndag) från Race Marine på Stadium. Mycket snygg i blå/svart/vita toner.
Sen hittade jag även en söt sommarklänning på Monki för drygt 100 kr, dumt att inte köpa tycker jag. Igår köpte jag även en klänning på rea i Stockholm, på Zara för att vara mer exakt. Svala sommarklänningar är härligt en sådan här het dag.

Det stora inköpet idag blev en resväska modell enorm från American Touriste by Samsonite. Också den på lite rea. Jag har ju bara pappas gamla tygväska som hängt med x antal år och nu har trasiga dragkedjor nästan överallt. Funkar att resa om man inte ska lämna den ifrån sig, men på en flygresa där bagaget slängs huller om buller är jag livrädd att dragkedjan plötsligt ska ge med sig helt och alla kläder ramla ut :S Det vore givetvis inte så roligt. En stadig resväska ser jag som en investering som man kan ha i många många år framåt.

Nu softar jag lite efter dusch nummer två idag (denna värme!) och snart ska jag ner på stan med J och träffa Staffan, Adde, David och Koplik för bio. Vi ska se Transformers 2, kommer nog bli grymt bra!

Ta hand om er i sommarhettan!

R.I.P Michael Jackson - forever king of pop


cash is king

Min kära farbor Magnus (som jobbar med ekonomi) tippsade mig om att man kan önska omprövning hos skatteverket om det är något man vill ändra. Då jag la ut 31000 kr för resekostnader under 2008 så vore det ju trevligt om man kunde få lite tillbaka av det. Så nu har jag skrivit ett brev enligt skatteverkets egna direktiv där jag önskar just sådan omprövning på min taxering, så får vi se vad som händer. Det skadar ju inte att prova, eller hur?

till dig

Hej mamma,

Imorgon är det din begravning. Många från släkten kommer vara där och självklart hela din familj. Jag hoppas och tror att det kommer bli väldigt vackert, även fast det är otroligt sorgligt allting... många tårar kommer rinna, det vet jag.

Men det är samtidigt ett sätt att få ta farväl. För i sinom tid måste man nog göra det, för att orka gå vidare. Och det betyder ju inte att man glömmer, för det gör vi aldrig, mamma. Men man måste försöka släppa taget..

Jag tittade på bilder på dig igår hos pappa. Bilder från när du va frisk och stark. Du log så härligt och jag mindes hur otroligt söt du var. Jag ska ta ett av pappas kort och rama in, så att jag alltid kan se dig så som jag vill minnas dig - leende, glad och stark.

Vi ses imorgon, världens finaste mamma. Jag kommer att lägga blommor på din kista.

Älskar dig innerligt nu och för alltid!

/Helena

äntligen

Ominstallerat OS och 1 tb hårddisk. Nu kanske jag äntligen slipper bluescreens och bekymmer över för lite utrymme. Med 1000 gb kan det inte gå fel :D

Snart mat, sen spel!

långledig, smaka på ordet

Ah, ledigt. Ett av mina favoritord och favoritsyssla. Imorgon är det midsommarafton och då är man alltså ledig från jobbet. Jag tänker spendera min dag med att göra så lite som möjligt. Sova länge med J och njuta av att klockan inte ringer tjugo över fem (!). Med tanke på det väder som väntas så passar det nog bra att hålla sig inomhus och spela/kolla på film hela dagen :) Suits me perfectly.

På måndag jobbar jag igen men på tisdag är det begravning och onsdag är jag & J lediga. Så förutom begravningen ser jag fram emot denna långa ledighet. Och även om jag inte ser fram emot själva begravningen (vilken normal människa skulle göra det, förresten?) så tycker jag det ska bli väldigt trevligt att träffa hela släkten igen. Om än under väldigt tråkiga omständigheter. Och J kommer vara vid min sida hela tiden, det gör det hela lite lättare att hantera. I love you so much.

På tal om ledighet så fick jag 5v godkänd semester detta år - jag tackar och tar emot! Det ska bli otroligt skönt kan jag lova. 2 veckor kommer jag spendera i Italien/Grekland, och tre veckor hemma. Det är helt perfekt. Många lata dagar i solen, hoppas jag på. Tänk att sitta en hel dag på balkongen med en bra bok, helt förutsättningslöst. Jag längtar!

Fast just nu är det dimmigt, kallt och regnigt ute. Typ oktober-väder. Så den där varma dagen på balkongen känns fasligt långt borta... usch.

När världen rasar

När världen rasar omkring mig och allt jag ser är svart, då finns du där.
När jag bara gråter och gråter och smärtan är outhärdlig, då finns du där.
När mörkret omsluter mig, när mitt liv är ett stormande hav utan räddning,
då finns du där som en lykta i mörkret, en livboj bland vågorna.

Du kramar mig hårt och viskar att det är okej
Du håller om mig och berättar hur mycket du älskar mig,
hur glad du är att vi hittade varandra och hur du aldrig vill vara utan mig.

Du smeker mitt hår och torkar mina tårar.
Du ger mig styrka och kraft att orka gå vidare.

Jag älskar dig så mycket.

Jag är kär!

Och inte bara i min pojkvän. Utan även i Sebastian Laminates Masque, den underbara hårinpackningen jag fick av min bästis idag! Håret känns precis som när man kommer från frisören och doftar sådär supergott. Wow säger jag bara. Luxury!

Tusen tack allra finaste E för de fina presenterna jag fick idag!! Du är sannerligen guld värd! <3

Nu ska jag kika i spelet en kort sväng medan håret torkar och sen sova. Det behövs, kan jag lova.

Hej!

Hoppas ni mår bra där ute. Jag är faktiskt på härligt bra humör och njuter av av vara det. Äntligen skiner solen igen och regnet känns långt borta. Även om inte är så varmt så är det skönt att slippa vara blöt hela tiden :S Usch.

Idag ska jag träffa älskade bästis och fika/äta middag. Jag ska även få födelsedagspresenter, wiie! Längtar :)

Tänkte spela lite nu på lunchen, men spelet var nere för maintance. Typiskt... får bli lite när jag kommer hem ikväll. De som säger att mmo är beroendeframkallande skojjar inte... men vad gör det :D I love it.

På fredag är det midsommar och då är man ledig! Yippie. Jag ser fram emot en lugn helg, inte sugen på att festa så jag tar det gärna piano. Sen jobbar jag måndag och på tisdag är det begravning. På onsdag tog jag & J ledigt för att återhämta oss efter tisdagen (framför allt jag då). Det kommer nog behövas.

Ta hand om er!

Bästa låten just nu: Bruce Springsteen - Thunder Road

födelsedagsfirande

Efter en underbart mysig lördagskväll med hemlagad mat och superfina presenter (tack älskling!!) med J bär det nu av till Le Parc för middag med honom och pappa. Trots vädret ska det bli väldigt trevligt :)

Hoppas ni har en bra helg! Hinner inte skriva mer, gotta go...


till dig

Hej mamma,

Inatt drömde jag om dig. Pappa lagade mat åt oss och vi satt i köket och skrattade. Jag minns inte åt vad, jag minns bara hur glad du var. Jag är så tacksam att du kom och hälsade på mig, mamma. Jag tror att det var din födelsedagspresent till mig.

Saknar dig så mycket. Kommer det någonsin kännas lättare?

All kärlek,
Helena

födelsedagspirr

På söndag fyller jag år! Det ska bli jätteroligt. Ska fira med J på lördag och med pappa på söndag. Är så nyfiken på vad J har hittat på (haha), men den som väntar på nåt gott... :)

Längtar!

till dig

Hej mamma,

Idag köpte jag en svart fin kavaj att ha över min svarta klänning på din begravning. Jag tror att det kommer bli jättefint, även om vara fin inte är det jag först och främst tänker på i sammahanget.
Det kommer bli så tungt att se din kista, mamma. Veta att du ligger där så nära men ändå så ofantligt långt borta. Tillräckligt långt borta för att jag inte ska kunna krama dig, eller smeka din kind. Tillräckligt långt borta för att du inte ska höra min röst...

Jag är så tacksam att jag hann säga hejdå till dig. Att jag faktiskt åkte dit den där fredagseftermiddagen när du var så dålig. Att jag pussade dig på din stackars kalla beniga kind och berättade hur mycket jag älskar dig. Vilken fantastisk mamma du varit och hur otroligt mycket du alltid kommer att betyda för mig. Jag är så tacksam det fanns tid för farväl. Jag tänker på de som förlorat sina nära och kära i flygplansolyckan. De fick aldrig möjlighet att ta farväl. De kanske kramades eller pussades en kort sekund för att sedan rusa vidare i sina respektive liv. Utan vetskap om att detta var sista gången de sågs.

Jag fick tid att säga hejdå till dig, mamma. Och det kommer jag alltid vara tacksam över. Jag fick möjlighet att berätta hur mycket jag älskar dig.

Stor kram
Helena

minns du detta, mamma



Paul Anka var ju en av dina favoritartister! Jag minns att vi dansade runt i vardagsrummet till denna och skrattade. Åh så roligt vi hade du och jag. Gamla minnen har börjat komma tillbaka till mig. Saker vi pratade om och gjorde tillsammans. Hur vi alltid hade det så otroligt kul tillsammans. Vi var som bästa vänner. Men att minnas är också så fruktansvärt jobbigt. Att minnas dig som sjuk är på sätt och vis enklare för då levde du inte som en människa ska leva. Du var en patient. Att minnas dig när du var frisk är jobbigast, för då minns jag min älskade mamma. Och då inser jag att jag förlorat dig.

till dig

Hej mamma!

Hoppas du har det bra idag i himlen och att ni gör något roligt. Om man får göra det man tycker allra mest om när man kommer till himlen så tror jag att du står och slipar på ett litet torp någonstans i en vacker skog just nu. Kanske sitter du och fikar med mormor och pratar om erat jordeliv. Jag hoppas att det är så, jag vill och jag önskar det.

Vi var och tömde ditt rum idag på Tunåsen. Det var tungt, mamma. Jag lade handen på den sängen jag sist såg dig ligga i och tårarna var inte långt borta. Det känns så konstigt att jag älskat dig i 26 år och nu finns du inte mer. Det är svårt att förstå det, jag letar efter dig men du finns ingenstans... förutom i mitt hjärta, där kommer du alltid finnas kvar. Så länge jag själv lever.

Vi rensade ut det sista och bar in möbler i ett släp som pappa ska köra till Tippen. Sen fikade vi hos honom en stund. Tänkte på dig hela dagen. Jag saknar dig, mamma.

Vi hörs snart igen,

älskar dig!

Clarence Clemens vinkade till mig!!



Jag, Kristofer och Andreas stod där längst fram (typ 5 meter från scen) och studsade med alla de andra 2500 som hade turen att få inträdespass innanför kravallstaketet närmast scenen (yes, såklart fick vi det!). Resterande 30500 personer stod/satt bakom oss (sammanlagt var det 32000 pers på konserten). Som närmast var jag typ 2m från Bruce, vilken känsla! Och vilken show!! Jag har aldrig varit med på maken... aldrig dansat och studsat och skrattat så mycket. Showmässigt slår detta Metallica med hästlängder, det var en vi-känsla utan dess like. You are the boss, Bruce! Att dessutom våga stå så tätt packat (ungefär 3 kvadrat decimeter hade man att stå på) utan att vara rädd för att bli nedtrampad var en härlig känsla. Bruce-publiken är otroligt omtänksamma och "fredliga". Nog aldrig hört om slagsmål eller olyckor på hans konserter.

Och!! Clarence Clemens vinkade till mig!!! Kungen på saxofon, han som får hela publiken att buga med händerna så fort han börjar spela. Bland de riktiga hardcore fansen är han Gud, typ. Jag vinkade till honom och han vinkade tillbaka! Woooho! (Det är den svarta äldre herren på saxofon btw)

Kort och gott - en helt obeskrivligt underbar upplevelse! Tack Kristofer och Andreas för att ni tog med lillasyster, och tack Bruce & E Street Band för en formidabel show! You rock!

sjukt peppad!!

Åh jag är så sjukt peppad inför ikväll! Kommer bli så underbart roligt och befriande. Bara få studsa runt till underbar musik och underbar publik. Wooho!!

Nu kör vi - The Boss here I come!

10 min ingame film!

Holy smoke! Nu finns det 10 minuter ingame film av JC2 ute :D Vår lead gamedesigner Peter Johansson demonstrerar. Grymt kul och grymt snyggt är det. Jag är sannerligen stolt.

http://www.gametrailers.com/video/e3-09-just-cause-2/50740

Enjoy!

badlands



Hur kan man inte bli sjukt glad av detta!? :D Kolla på publiken! Vilket känsla... gud vad jag längtar!

veckan

Resterande vecka blir en bra sådan (mestadels). Imorgon blir det lunchträning och sen middag med kära E. Fredag konsert med Bruce Springsteen i Sthlm (yay) och lördag bio med J och gänget :) Wiie.

Nu sovdags! Jag menar nyss :S

till dig

Hej mamma,

Idag har jag jobbat igen. Det gick faktiskt bra och jag hade roligt. Även om det emellanåt blev väldigt tungt. Försöker att inte tänka så mycket på att du inte finns hos mig mer, för det blir för jobbigt. Jag får ta det "peu un peu" så att säga... Men det är skönt att orka jobba igen i alla fall. De kollegor som fått veta vad som hänt är jättesnälla och omtänksamma, sådant betyder mycket. Minns hur mycket du tyckte om dina arbetskollegor och de tyckte verkligen om dig också, mamma. Jag förstår varför.

Saknar dig,

Helena

mot gymmet

Träning ska ju vara bra för den mentala hälsan... so here we go.

till dig

Hej mamma,

Idag är jag hemma. Känner inte riktigt att jag orkar gå till jobbet än, fast pappa tror det vore bra för mig. Får se hur det känns imorgon. Jag och pappa ska se Änglar & Demoner idag på bio, det ska bli väldigt roligt. Speciellt för att jag går med honom. Först tänkte jag åka ner på stan en stund och njuta av det fina vädret. Du skulle älska dessa fina sommardagar, sommaren var verkligen din årstid. När ljuset kom, då blommade du ut.

Älskar dig!

Helena

I wonder, like Frodo did

"How do you pick up the threads of an old life?
How do you go on... when in your heart... you begin to understand... there is no going back?
There are some things that time cannot mend. Some hurts that go too deep... that have taken hold."



Come back to me.