Tack!

Tack till alla fina vänner som kom på min & Ellens 50 (25+25) års fest igår!! Jag är så glad att så många ville komma och fira med oss :) Och självklart tack till min älskade bästa vän som ville ha denna festen med mig :D Du är underbar!

Tack också till Linus som lånade ut sin lägenhet och (tillsammans med Ellen) städade den och gjorde så fint. Och till Johan, Anna Clara och Jesper som kom och hjälpte till innan. Ni är toppen, allihop!

Nu tonar jag håret lite opretentiöst och lyssnar på new age kanalen på di.fm (ungefär vad huvudet och kroppen orkar med idag). Snart ska jag se Independence Day och njuta av sista helgtimmarna.

Hoppas ni har haft en super helg. Det har jag!

rysningar



Trevor Rabin  - Armageddon theme

Trevor Rabin och Hans Zimmer är verkligen genier. Jag fattar inte varför de inte ges större uppmärksamhet.
Jag menar... lyssna.

stop! paus

Idag hade jag egentligen planerat in middag med jobbet och sen GDE (Game Developers Evening). Men när jag, under en ovanligt hektiskt och stressig arbetsdag, insåg att jag inte har kommit hem tidigare än 21 en enda kväll sen jag började jobba kände jag bara i hela kroppen att nu fick det vara nog. Alla behöver en paus emellanåt och idag kände jag att jag behövde min. Så jag avbokade hela kalaset och åkte hem istället. Handlade lite god mat på vägen hem.

Nu ska jag mysa i soffan med goda ostsmörgåsar och titta klart på Armageddon. Självklart är myskläderna på.

Man behöver verkligen en egen stund emellanåt. Bara få vara. Glöm inte bort det, där ute.

I'm in love with materialism

Ja jag veet... det är bara saker, kläder, materiella ting. Men jag fullkomligt älskar mina nya skinnstövlar. Jag bara måste säga det.


Metallica

Som jag vet har jag "medvetet" lyssnat på Metallica sen jag var ungefär 10 år. Innan dess spelades Metallica i huset men jag var för liten för att lyssna eller bry mig. Men vid 10 år satt jag på golvet i Fredriks rum och lyssnade. Jag minns inte om jag gillade det eller inte, men uppenbarligen valde jag att sitta kvar tills låten/skivan var slut.

Idag kan jag utan tvekan säga att de är de mest fantastiska musiker någonsin. James Hetfield är såklart min favorit (alltid varit). Danska Lars Ulrich äger på trummor, har gjort i alla år, likaså Kirk Hammet på gitarr. Jag kommer nog alltid föredra de gamla materialet med Cliff Burton (r.i.p) på bas. Men Robert Tujilo är toookigt duktig. Han kan spela riff som få andra. Att han fick (och valde) att joina Metallica är typ.. en blessing.

12 september kommer nya skivan!! Och jaaa såklart jag ska köpa den! Nya och första singeln från skivan; 
"The day that never comes" har redan spelats sönder hos mig.
D E T T A är Metallica! Det är det sound fansen velat ha hela tiden men som vi (verkligen) inte fick på St Anger! Detta är... briljant.

Det är med stolthet jag bär deras ninja star på ryggen!

19 dagar kvar....

love it

Jag älskar verkligen att träna! Det får mig att må så bra och det gör mig så lycklig. Jag är nästan jämt glad nu för tiden och det känns sällan som om jag har några stora problem. Livet liksom flyter på och jag vet att mitt regelbundna gymmande, tillsammans med en bra kost är en stor anledning till det. I love it!

Imorgon är det freedag! Wiie. Jag och älskling ska gå och se nya Arn filmen (premiär!) och det ska bli riktigt toppen! Sen ser jag fram emot att få sova ut ordentligt på lördag för att sedan bege mig till Nautilus och simma lite. På lördag kväll är det fest! Yippie!

Trevlig helg!

första jobbdagen efter semestern

Idag var första dagen jag jobbade igen efter mina 4 veckors semester. Det var jätteroligt att träffa alla igen och få spela vårt übercoola spel :D Jag var visst väldigt saknad när jag var borta (hihi). Kul att höra att man är behövd och att jobbet man gör uppskattas! Det sporrar en att jobba hårdare och effektivare.

Jag hade verkligen massa att göra när jag kom tillbaka. Men det är så jag vill ha det. Jag klarar inte av dötiden, bara sitta och stirra på skärmen. Jag behöver uppgifter, behöver intellektuell stimulans hela tiden. Och jag älskar känslan när man fixat nåt, eller pratat med nån och tillsammans löst ett problem. Då kan man "bocka av" det från sin todo list och gå vidare. Ser fram emot en händelserik höst!

Efter jobbet åkte jag till gymmet och gymmade. Blev 30 min crosstraining (bara 270 kalorier dock, det gick segt idag) och sen fria vikter för triceps, bröstmusklerna och rumpmusklerna. Försöker variera olika muskelgrupper varje gång :) Sen körde jag lite mage och rygg också. Väl hemma i Uppsala cyklade jag hem till mig.

Nu varvar jag ner med lite surfande. Ska nog se någon serie innan jag måste sova.

Hoppas er måndag har varit jättebra!

en favorit



Cj Stone - Into the sea

Nästan glömt hur underbart bra trance är. Blivit så mycket hardstyle på senaste tiden, och älskar verkligen det men ibland kan en riktigt bra trancelåt slå det mesta. Som den ovanför.

hmm

Ett 10-gångers kort på Nautilus räcker ju till 3 månader, inte 1. Tänkte helt fel :) Va bra, nu blev det ännu mer ekonomiskt helt plötsligt. Yay!

fullt ös medvetslös

Nu börjar hösten! Imorgon börjar jag jobba igen och veckan är redan fullbokad med jobb och aktiviteter efteråt. I love it!
Såhär ser min vecka ut (jobb varje dag naturligtvis):

Måndag: gymmet
Tisdag: Träffa J
Onsdag: Träffa E
Torsdag: gymmet
Fredag: Bio med J
Lördag: Simma på dan, sen fest på kvällen
Söndag: Slappa och kanske nåt mer.

Wiie :)

komiskt värre

Haha, detta är bara för komiskt. På lördag kväll ska jag och J gå och se Magnus Uggla (!?) på Fyrishov. Vi fick biljetter genom J's jobb och såklart tackar man inte nej. Andra gången denna sommaren jag ser mr Uggla. Jättekul ska det bli!

tacksam

Ibland (ofta) kommer jag på mig själv med att tänka vad otroligt tacksam jag är över allt och alla jag har i mitt liv. Att både få växa upp i en trygg familj med underbara bröder, hitta en helt fantastisk bästa vän på vägen och sen möta sin stora kärlek är nog få förunnat. Även om mitt liv varit/är kantat av jobbiga och traumatiska saker (men vems liv är inte det, egentligen?) så har jag nog haft det lättare än många andra.

Mja.. jag vill bara att alla i min omgivning ska veta hur mycket jag älskar dem! Utan er vore jag ingenting.

Tack för att Ni finns i mitt liv.

bristande journalistik eller bara dumma läsare?

Jag vet inte så mycket om journalistik, hur man skriver en bra artikel eller om det verkligen alltid är viktigt att ge "the whole story" om saker och ting. Men personligen (utan några som helst journalistiska erfarenheter i bagaget) tycker jag att om man rapporterar om en sak, ska man ge så omfattande information som möjligt i sin artikel.

Jag läste just denna
artikel från expressen.se (20080814) där problemet hallux valgus diskuteras. I artikeln verkar experterna och reportern främst fokusera på att problemet uppstår för att man har trånga och högklackade skor. Det stämmer säkert, men det faktum att problemet kan vara medfött nämns inte ens. Jag lider av just det där problemet men har haft det sedan födelsen. Jag har gått i högklackat i flera år och aldrig märkt att det blivit sämre (även om jag såklart får ont i fötterna på kvällen). Kanske är det en långsiktig försämring som jag helt enkelt inte märkt än. Men det känns dumt att inte ens kommentera det faktum att åkomman kan vara medfödd, speciellt eftersom läsarna sen, i kommentator fältet, menar att "det är märkligt att kvinnor inte själv ser vad som händer med deras fötter och att det minsann inte är männen som tvingar dem till att gå i högklackat" (ursäkta, vem sa att det var?) och att "kvinnor får faktiskt skylla sig själva, de borde veta bättre"

Hallå? Vissa har faktiskt inte "valt" att få tår som pekar dit pepparn växer (eller nåt), utan föddes så och tvingas leta skor som en galning varje gång det är dags. Att köpa "billiga" skor är bara att glömma, om man inte vill ligga och gråta för att det gör så ont på kvällen (ask my boyfriend, det är han som får massera mina fossingar var och varannan kväll).

Men, till läsarnas försvar kan jag erkänna att jag också trycker ner fötterna i för små skor ibland och då får jag skylla mig själv, för att det gör ont på kvällen. Dock menar jag att mitt skoval inte är anledningen till min åkomma. Snarare är åkomman orsaken till mitt bristande utbud av skoval. Och jag tycker att det faktum att vissa inte kan rå för sina knölar borde komma fram i artikeln.

Men, vad vet jag ;) Jag är varken journalist eller ortoped. Jag är bara en vanlig tjej med hallux valgus.

Over and out.

snilleblixt

Godmorgon!

Jag har haft lite funderingar hur jag ska hinna med att träna 3 gånger i veckan i höst, vilket jag verkligen vill göra. Gymma i Sthlm 3 gånger under arbetsveckan känns ganska omöjligt då jag såklart vill hinna med mitt sociala liv också samt få vila upp min trötta hjärna efter långa arbetsdagar. Så det har kännts ganska hopplöst, tyvärr.

Men imorse fick jag en riktig snilleblixt! Förr brukade jag och mamma simma på Nautilus. Vi (läs hon) köpte ett klippkort med 10 ggr för 350 kr. Jag fick en riktigt fin baddräkt av henne som knappt hunnit bli använd (pga omständigheterna kunde vi inte längre gå och simma). Så jag tänkte, varför inte köpa ett sådant klippkort och gå och simma en gång på helgen? Det ligger mitt i stan, så allting är "över" på 2-3 timmar och jag hinner fortfarande vila/träffa kompisar/träffa Johan den dagen om jag skulle vilja. 10 ggr räcker till 3 veckor (3*3=9) och var fjärde vecka går det inte att simma pga "that time of the month". Så det blir ett kort i månaden, vilket känns helt klart värt. De där klippkorten är ju dessutom på obestämd tid, så de räcker så länge man vill att de ska räcka (om man tex är sjuk en helg eller helt enkelt inte orkar)

Hooray! Vad glad jag blev att jag kom på detta. Simning ger dessutom sjukt bra resultat. It's a win win situation :D

Nu ska jag vila lite till. Kroppen är inte riktigt van vid att gå upp såhär tidigt.. men snart är den så illa tvungen :S

filmtips

Jag såg precis Dark City och måste bara rekomendera den filmen till alla som ev läser detta inlägg. Tänk er en dark noir, Sin City-känsla fast i grym sci-fi tappning. Då har du ett riktigt guldkorn och det var denna film verkligen. 7,7 har 45000 personer gett den på Imdb, så det säger väl en hel del. Om du gillar sci-fi bara måste du se denna, helt enkelt :D Perfektion, rakt igenom.

en våg

Idag har jag köpt en våg! Imorgon när jag vaknar ska jag väga mig, spännande (inte vägt mig ordentligt sen jag började gymma regelbundet i februari :)).

bye bye

Bye bye älskade små tassar. Hoppas ni får det super i Enköping hos er nya familj, men det är jag övertygad om! Att få spendera sommrarna i Jämtland i en mysig utebur lät inte helt fel det heller. Drömmen för marsvin, eller hur?

Kommer alltid minnas er, ni har varit hos mig i så många år. Men det värmer och veta att det är en kärleksfull och härlig familj ni får spendera resten av era liv hos.

Ikväll kommer jag inte vara hemma utan fly fältet till älskling. En tom lägenhet är inte riktigt vad jag ser fram emot just nu. Tänk att ha haft pipande och tassande i flera år och sen plötsligt en dag är det tyst. Det kräver nog " a little getting used to".

Saknar dom redan :(

Så otroligt vackert



Ni är bara helt fantastiskt vackra! Jag är så stolt över dig storebror och så lycklig för dig och din fina bruds skull :)
Kärleken lyser!

Foto: nikdesign

guinepig love

Imorgon ska (troligen) mina marsvin säljas :( Känns verkligen jättejobbigt. Haft dem i så många år och de har alltid varit så underbara. Aldrig bitit mig, aldrig kissat på mig och nästan aldrig trilskats vid kloklippning. Bara funnit sig i situationen och väntat på den belöning som oftast kommit efteråt. Underbara små djur.

Men saker och livet förändras. Jag och Johan kommer snart flytta ihop och att ha marsvin och katt i samma lägenhet känns inte som något alternativ. Så därför bestämde jag mig för att sälja dem. Familjen som är intresserad verkar jättegulliga, en barnfamilj från Enköping, vars dotter längtat efter marsvin i flera år. Så jag vet att dom kommer få det jättebra! Och dom får vara tillsammans, det är det allra viktigaste. Har aldrig varit med om djur som är så fästa vid varandra. Det blir fullständig panik (rusar runt i cirklar, piper, skriker och ser helt vettskrämd ut) om det ena marsvinet försvinner från buren "lite för länge". Dom har växt upp med varandra och jag är så glad att jag inte behöver sälja dem var för sig, för jag tror inte dom skulle klara sig speciellt länge på varsitt håll.

Även om det gör väldigt ont och jag nog kommer gråta en del imorgon så känns det väldigt bra och rätt att de får komma dit de kommer. Jag vet att de kommer bli otroligt älskade och uppskattade där.

Pingu & Peanut, mina små. Älskar er.

dagens agenda

Idag ska jag äta lunch med pappa min kl 12, det var längesen jag/vi åt lunch i Uppsala :) Så det ska bli roligt. Sen bär det av till Sthlm, mot gymmet (med den nyinköpta kalori- och stegräknaren såklart) för att bränna lite kalorier. Wiie! På vägen hem blir det sällskap med Simon och förhoppningsvis också Ellen :)

Ikväll blir det bio (nya Mumien med Jet Li mfl.) tillsammans med Johan, David & Amie. Toppen!

i höst

+      



= Ja, tack!!

hardstyle is my style


deprimerande

Vilken otroligt deprimerande dag! Jag mår illa (gjort sen igår, kanske inte var enbart tågets fel?) och det ösregnar ute.

goes shopping in GBG

Hej!

Hemkommen från GBG igen. Gud vad roligt vi har haft! Första dagen var vi på Liseberg (hann med lite shopping medan vi väntade på att få checka in på hotellet) vilket var jätteroligt. Även om jag verkligen vet nu att Kanonen är alldeles för obehaglig för min del :S Usch. Tacka vet jag berg och dalbanan och fritt fall. Dom gillar jag jättemycket. Älskling vann 2 kg kexchoklad på chokladhjulet hihi. Han har aldrig vunnit något förut, och vi skämtade om att idag kanske är "the day" och precis då så vinner han! Vad är oddsen egentligen. Jätteroligt för honom, och för mig som får smaka ^_^
Vi var på Liseberg hela dagen, hann få en glimt av Magnus Uggla som spelade på stora scenen. Vrålade "Då finns det iingen som tar en, man är kung kung kung i baaaren!" haha. Det var skoj. Vid 21-snåret drog vi oss tillbaka till vårat jättefina hotell och myste resten av kvällen.

Nästa dag var helt och hållet dedikerad till rea-shopping. Verkligen alla affärer i Göteborg hade rea, helt galet. Vi handlade båda en hel del på Esprit Woman/Men för peanut money och jag fick även med mig 2 par pumps hem för 100 kr styck (!). Ena paret var ett par svarta från Vagabond som jag kollat på länge och när de nu såldes för 99 kr kändes det dumt att låta bli. De andra kommer absolut bli mina favoriter (I can feel it). Svarta skinnpumps med ganska hög klack... I love them. Förstå att få tag i sådana för 100 kr!? Det är bara för bra för att vara sant. Ångrar nu att jag inte kollade mer i den affären, fanns säkert fler jättefina pumps och väskor (både skor och väskor såldes för 100 kr, för att affären skulle stänga igen). Men jag är i alla fall glad att jag fick med mig dessa skor hem.. wiie.

Vid 18 gick tåget hem igen, X2000. Går snabbt men vi åkte baklänges så jag mådde illa hela vägen hem :( Usch. X2000 ska ju alltid gunga så fasligt, I don't like it. Dock skönt att komma hem "snabbt".

Idag blir det lugna gatan. Eller gymmet. Har inte riktigt bestämt mig än, får se hur dagen artar sig.

Förresten har jag bestämt mig för att hitta en riktigt fin Burberry väska på Ebay till hösten. Jag vill verkligen ha en. Möta hösten i högklackade stövlar, svart kappa och Burberry väska. Ja, tack! Märker att jag blir mer och mer intresserad av mode och kläder :)

Nu frukost! Kram till er.

   bild tagen från 
www.vagabond.com

Tyvärr hittade jag ingen bild på de andra pumpsen, men märket är Belle

Göteborg

Imorgon åker vi ett tidigt tåg som ska ta oss ner till Göteborg för en weekend "mitt i veckan" :) Vi ska bo på Hotel Riverton
och besöka Liseberg och kanske Universum :) Vi får se. Mysigt ska det bli i alla fall!

Hemma onsdag igen.


en fridfull natt, tack

Inatt (natten mot söndag) lyckades jag drömma 3 mardrömmar efter varandra, dvs jag drömde en, vaknade och somnade om och drömde nästa. Inte så roligt, nej. Efter tredje drömmen kände jag inte att jag ville sova nåt mer, utan bestämde mig för att det var dags att gå upp (orka med en fjärde, liksom)

Jag avverkade storbråk med pojkvännen (dröm 1), hatbrott (misshandel) mot en homosexuell man (dröm 2) och ofrivillig abort (dröm 3). Yippie...

Inatt ber jag om en händelselös sömn, utan några besök av drömmar. Tack.

Sov så gott!

så sant

"EA explained that the reason there is no PS3 version of the real time strategy game Command & Conquer: Red Alert 3 is because the PS3 is hard to develop and the engineers have no time to work on it."

Haha, till och med jättarna EA inser att PS3an är kaos att utveckla spel på. Är det ärligt talat någon i spelbranschen som nånsin fått den att fungera felfritt!? Personligen anser jag att den är "the consol from hell"... huuga.