...



I'm lost now without you.
I don't know where you are.
I keep watching,
I keep hoping,
but time keeps us apart


matlagning, söndagsmiddag och grafikkort

Jag måste säga att jag & Johan äger på att göra korvstroganoff. Så var det sagt. Gah vad galet gott det blev :D Mer matlagning åt folket!

Nu ska jag på "söndagsmiddag" hos de kära föräldrarna. Alltid lika mysigt att träffa dem. Lite senare blir det 300 i HD. Yippie!

För övrigt är det bara... 29 dagar tills jag äntligen kan köpa det nya grafikkortet. Väntat i drygt ett år så nu känns det nära.

Ha en bra söndag!

e-type is back



Det här är resultatet av E-type's comeback, första singeln på nya skivan. Som de flesta nog vet, så var E-type riktigt stor under 90-talet med hitar som Russian Lullaby, Here I go again och Life. Men nu, år 2007, är jag inte säker på att det håller. Det känns utdaterat liksom. Min åsikt är att en artist alltid ska sluta när han/hon är på topp. Inte sakta blekna för att sen göra en sista kraftansträngning 10 år senare (som faktiskt ofta är dömd att misslyckas). Risken blir istället att artisten förlöjligas och långsamt glöms bort för den han/hon en gång var.

Detta var nog inget fullpott E-type. Men som gammalt fan kan jag inte annat än att önska dig lycka till!

Se videon och bedöm själv. Tror Du E-type kommer lyckas igen?

myskväll

Idag blir det riktig myskväll med älskling, med matlagning och filmtittande. Wiie, ser massa fram emot att få umgås med honom. Det är verkligen sann lycka.

Love you endlessly

irriterande

Något som irriterar är att när jag går till gamla inlägg på bloggen så står "aeris" och min gamla byline kvar. Varför hänger inte den nya med även i gamla inlägg? >_< Aaah.. om nån har svaret, eller ännu bättre lösningen, tveka inte att tipsa mig.

Såg föresten att jag aldrig haft så mycket besökare som 26,27 & 28 juli (dvs 168 st). Roligt!
Tack till alla som läser!

storstan here I come

Då priserna till de efterlängtade solsemestern fick en att dra efter andan både en och två gånger insåg vi rätt snabbt att det inte skulle bli någon sista minuten i år. Solresa i alla ära, men inte tänker jag betala nästan 5 000 för ett 1 stjärnigt hotell. Glöm det.

Så solen får vänta till nästa sommar. Men då kommer vi farande med besked! Ska banne mig beställa lååångt innan så man säkert vet att man får något och vart man hamnar.

Denna sommaren blir det istället några dagar i storstan. Kanske Amsterdam... den som lever få se :) Det fina med en sådan resa är att man inte behöver leta sig svettig efter en sista minuten, utan kan i lugn och leta ett billigt flygplan och ett billigt vandrarhem.

Helst hade vi såklart velat åka till solen, för det var ju så det var tänkt. Men man kan inte styra väderleken och priserna som följer, så ibland får man hitta andra lösningar. Jag tror detta kommer bli jätteroligt! Och det kommer ju alltid fler somrar.

Fortsatt trevlig fredag!

nytt utseende

Javisst! Bloggen har fått ett nytt utseende :) Riktigt nöjd blev jag.

Märker att blogg.se krånglar i Internet Explorer (iaf för mig), så om ni vill se sidan så som den ska se ut rekomenderar jag Mozilla Firefox.

Hoppas ni gillar mitt nya krypin.

sista minuten

Varför ska det vara så skräpigt väder i Sverige, så att alla utlandsresor är omänskligt dyra?

Ahh. Blir galen.

Någon som har tips på en bra sida med billiga sista minuten - hör av er!

Även jag har varit liten

Här tillsammans med älskade storebror Kristofer

image30 image31

Jag saknar tiden när allt var så enkelt....

motståndskraft

Jag har verkligen ingen motståndskraft i huvud taget. Jag kan inte prata om eller tänka på något jobbigt för då börjar jag gråta. Och vi snackar inte snyfta, utan storgråta. Jag kan aldrig ha en diskussion med någon utan att tårarna faller.

Speciellt efter de senaste månaderna har det blivit ännu värre. Jag önskar jag var stark och kunde vara arg istället för ledsen. Jag är aldrig arg, men jag är alltför ofta ledsen.

Någon som har ett bra tips på hur man skaffar sig motståndskraft?

men yippie

Jag har typ aldrig haft såhär ont i halsen förut. Insinktivt försöker jag låta bli att svälja, för det gör så grymt ont. Men man måste väl äta antar jag? Lite drygt dock att jag fortfarande inte är frisk efter två veckor. Hostar fortfarande också.
Värdelöst faktiskt.

nattuggla

Man kanske skulle sova... ja. Spelat i 9 timmar (oups!). Men inte kan jag rå för att det är så roligt ;) Och är man ledig så är man!

Jag fick uppleva soluppgången i spelet, det var mycket vackert. Tog en bild på det för att föreviga ögonblicket.

Nu ska jag vila mitt stackars huvud. Godnatt!

image29

The sun is rising over the mountains....

Sephiroth!!



Det här är så mäktigt så jag vet inte ens vart jag ska börja. Och jag har upplevt det! Förra sommaren, tillsammans med tusentals andra spelfantaster, i Stockholms konserthus. Och själva Nobuo Uematso satt på främsta raden. Fatta, mannen bakom alla Final Fantasy låtar. Aah... han är en gud.

Efter denna klappade folk händerna så länge att dirigenten (samma dirigent som i videon & samma orkester, däremot inte samma kör) klassade vår ovation som den längsta och mest genuina i hans orkesters historia. Självklart körde de One Winged Angel igen direkt efteråt.

Glömmer aldrig hur vi, 4 killar och 1 tjej, stod i rad med tårarna rinnandes längs ögonen och mindes hur vi själva kämpat med Sepiroth (dvs sista bossen i FF7). Det är kanske svårt för människor att förstå, men känslan av att spela Final Fantasy 7 går inte att jämföras med något annat. Storymässigt är nog de flesta överrens om att det aldrig komma komma ett spel i dess like.

SEPHIROTH!!

8 små tassar och inte så mycket morrhår

Nu njuter de små i fulla drag och det är så mysigt att se. Nybytt i buren, rent vatten, mycket hö och varsin stoor morot. Hihi. Snart kommer tassar sträckas ut och små huvuden vila mot mattan av strö. När dom mår bra, mår jag bra.

Sötaste händelsen idag måste vara när Peanut försökte ta sig upp i buren själv, från golvet. Snacka om att vara hemmakär. Knasboll, inte kan du klättra på gallret heller.

För övrigt är Pingu skitsöt för hon har inga morrhår :D Dom har försvunnit av nån anledning. Knasigt värre, men himla sött. Hon har typ 1 morrhår haha.

image28

Bild: Christin Lenthamre

sköna små ting

som förgyller.

Igår åt jag en underbart god middag med min älskling på Tzatziki. Mums vad gott det är med grekiskt! Sen avnöjt vi en klassisk McFlurry Daim på McDonalds ^^ Hemma spelade vi lite för att sedan se End of Days med Arnold Swartznegger. Love that movie!

Ikväll ska jag besöka härliga Snerikes med Ellen! Det ska bli toppen! Det lutar mot en räkskål faktiskt och kanske vitlöksbröd. Räkor är förvisso kladdigt, men attans vad gott det är. Mums!

Imorgon blir det gaming för hela slanten. Jag måste (måste!) börja mitt crafting yrke lite så jag kan göra bra rustningar. Jag har ju faktiskt lovat Jim en sköld också, så det är väl bara att komma igång. Samla tin, silver, coppar och leather bindings och börja smida. Hej & hå...

Nu är Minoreth level 23, yippie! Om 12 (!) levlar får jag äntligen min egna häst. Jag är såå trött på att springa flera mil varje gång man ska lämna en quest. Tar ju en mindre evighet. Tänk vad lätt allt hade gått om jag hade min egna springare.. suck. Men snart så!

Jag älskar verkligen detta spelet!

image27

Min fina Minoreth, nu lvl 23!


Idag kom min bok jag beställt. Yey. När jag var i Bulgarien i juni så fullständigt sträckläste jag Liza Marklunds Nobels Testamente (jag ÄLSKAR hennes böcker!!). Det går verkligen inte att sluta läsa. Så direkt när jag kom hem beställde jag Den Röde Vargen, pocketversionen på AdLibris (endast 39 kronor och fraktfritt). Boken är fristående (som alla hennes böcker), men rent tidsmässigt kommer den före Nobels Testamente. Så egentligen borde jag nog läst vargen först.. men men, nu har jag den hemma igen och kan knappt vänta på att få börja läsa :)

Och snart snart åker jag & bästis utomlands... yippie!

Det är de små tingen som förnöjer

åh historia

Jag ska läsa historia i höst!! Och det ska bli grymt roligt.

Lite impuls men ändå inte. I våras vet jag att jag tänkte tanken en och flera gånger att det vore väldigt intressant. Speciellt med tanke på alla historiska filmer man sett, det finns så många intressanta historiska händelser jag skulle vilja veta mer om.

Detta känns toppen! Dock ska jag försöka få tag i en bostad så fort som möjligt, så jag kan börja söka jobb på heltid. Det är ju mitt huvudsakliga mål!

Denna dagen började faktiskt bra :)


det e helt otroligt

IDAG drog Taxi Kurir de 450 kronor de kostade att åka hem från Arlanda till Flogsta. IDAG!? Vi åkte hem för 8 dagar sen. Och nu får jag plötsligt ett mycket otrevligt besked att jag är 400 kronor fattigare. Ofta jag hade råd med det här!?

Detta är andra kvällen i rad med dåliga nyheter. Orka liksom.

Detta är så otroligt vackert



Detta är den vackraste sång jag någonsin hört... texten griper tag i en som inget annat.

Sara Löfgren - För Alltid

Jag vaknar brevid dig,
stryker håret från din kind,
jag är så glad att du är min.
Du är så vacker när du sover,
du har nåt som ingen annan har,
du är så underbar.
Och jag ser i dina ögon,
att du känner likadant.

Jag vill dela mitt liv med dig,
du skapar värme inom mig,
och vi ska vårda varje dag.
Vi älskar varandra så,
som ingen annan kan förstå,
det är för alltid du och jag.

Det finns inga tvivel,
har aldrig ångrat en sekund,
jag har älskat dig från första stund.
Vill att du ska känna trygghet,
du kan vila här hos mig,
för jag ska aldrig släppa dig.
Och jag ser i dina ögon,
att du känner likadant.

Jag vill dela mitt liv med dig,
du skapar värme inom mig,
och vi ska vårda varje dag.
Vi älskar varandra så,
som ingen annan kan förstå,
det är för alltid du och jag.
Och jag ser i dina ögon,
att du känner likadant.

Jag vill dela mitt liv med dig,
du skapar värme inom mig,
och vi ska vårda varje dag.
Vi älskar varandra så,
som ingen annan kan förstå,
det är för alltid du och jag.
För alltid du och jag.

Jag vaknar brevid dig,
stryker håret från din kind,
jag är så glad att du är min..

I love his music



Min fantastiska vän Tommi (aka Tony Koma/T-roc) har gjort det igen. En underbar låt och en underbar video... Lyssna och sprid gärna vidare! Vi vill alla att så många som möjligt ska få chans att höra denna killen :)

Du äger, vännen! Whatever happens, I will always believe in you....

vackert

Detta var en av mina favoritpsalmer när jag var liten. Jag tyckte den var så vacker och den ingav trygghet. Även fast jag inte är troende så tycker jag fortfarande att det är en av de vackraste psalmer jag har hört.


Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en Faders hjärta,
giver ju åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.


Själv han är mig alla dagar nära,
för var särskild tid med särskild nåd.
Varje dags bekymmer vill han bära,
han som heter både Kraft och Råd.
Att sin dyra egendom bevara,
denna omsorg har han lagt på sig.
"Som din dag, så skall din kraft ock vara",

detta löfte gav han mig.


Hjälp mig då att vila tryggt och stilla
blott vid dina löften, Herre kär,
ej min tro och ej den tröst förspilla,
som i ordet mig förvarad är.
Hjälp mig, Herre, att vad helst mig händer,
taga ur din trogna fadershand
blott en dag, ett ögonblick i sänder,
tills jag nått det goda land.


en bro i taget

Tack pappa för att du påminner mig om hur jag ska hantera det här. En bro i taget, en dag i taget. Annars kommer det aldrig gå. Jag önskar jag var lika stark som Du, lika fokuserad. För mig är allting bara ett enda virrvarr...

Men Du har rätt. Du är så klok. Jag älskar Dig pappa

Blott en dag, ett ögonblick i sänder...

du är lycka

Du är lycka personifierat. Jag älskar dig så mycket, om du bara visste...

Hos dig mår jag bra igen, hos dig ler & skrattar jag. Hos dig finns det inget ont eller farligt.
Hos dig är jag trygg.

...

Jag saknar min mamma... så jävla mycket.

skit också

Jag kom inte in på freds & konfliktkunskap, står som 24e reserv... vad ska jag nu göra i höst!?
Jag får försöka hitta nån reservkurs, vad vet jag... blir bara så trött på alla dessa motgångar. Varför kan inte saker och ting bara gå enkelt nån gång?

Skit också...


ska man vara lycklig över det man har eller sörja det man har förlorat?

Jag har just suttit och läst lite bloggar på Internet, personer jag hittat av en slump eller genom länkar. Och i framför allt två fall hade personerna i fråga gått igenom så fruktansvärda saker, att mina problem plötsligt kändes så små... fast dom är så ofantligt stora.

Jag har en familj som älskar mig. Jag har en pappa och en mamma (ett tag till i alla fall...) som gör vad som helst för mig. Jag har tre bröder som avgudar sin lillasyster. Jag har en underbar bästa vän och en fantastisk pojkvän som jag älskar. Så kanske ska jag inte klaga? Kanske är det "inte så farligt" ändå? I jämförelse.

....Men i samma sekund jag tänker så, slår mig verkligheten som en knytnäve i magen. Allt är inte som vanligt, det är visst farligt det som kommer komma och jag har ingen aning om hur jag ska kunna leva med det.

Detta må låta konstigt, men på sätt o vis avundas jag dem som redan gått igenom helvetet och nu kämpar sig tillbaka. Även om de mår fruktansvärt dåligt och ibland inte ens ser meningen med livet, så har de i alla fall gått igenom sitt hemska. De är ute ur det, händelsen är över och nu ska de bearbeta sorgen. Men jag, mitt helvete har inte ens börjat än! Och jag vet inte om det börjar om 10 år eller om 6 månader. Jag har ingen aning! Allt jag kan göra är att vänta på att allting ska rasa... vänta och vänta.

Hur kan jag bearbeta något som inte ens har hänt än? Hur kan jag börja bygga upp mitt liv igen när det inte har rasat? Varför måste jag vänta på att falla ner i djupet igen, varför kan jag inte bara få göra det på en gång så att det är över sen. Jag vill hellre ha en total frontalkrock än detta utdragna lidande... där varje dag är oviss och jag inte har en aning om hur lång tid jag har kvar.

Jag tror att jag måste försöka sluta tänka på det. Jag måste komma till ro med tanken om vad som kommer komma och sen försöka intala mig själv att jag kommer klara det. Att jag kommer överleva och att det finns ljus på andra sidan om helvetestunneln. Jag måste leva för min egen skull, för familjen, för vännerna och inte minst för min älskade Johan. Han är min framtid, han är en sådan stor anledning till att leva.

jag antar att jag, för stunden, ska vara lycklig över det jag har och inte sörja det jag har förlorat. För det kommer finnas tid för det ändå. Det kommer finnas många dagar och nätter när allt jag ser och känner är sorg.

Men den dagen är inte idag. Och den är inte imorgon. Det är min tröst.

fullon sjuk

halsont
hosta
förkylning
feber
ont i öronen
ont i ögonen
svettig/iskall



Idag ger jag mig själv tillåtelse att riktigt klaga. För fy sjutton vad det här är jobbigt...

givet att ha hemma när man är sjuk

Nyponsoppa och glass är två givna ingredienser att ha i skåpet/frysen när man är sjuk. Skönt för halsen och skönt att ha något som svalkar kroppen. Mums!

För övrigt har jag upptäckt att jag älskar persikor. Galet gott är det, upptäckte den frukten i Bulgarien. Smakar tyvärr inte lika mycket här hemma, men fortfarande är det galet läskande.

En annan reflektion, är det bara jag som tycker att Ola är en rakt-av-Danny-kopia? Hmm.. jag är kritisk.

sjuk igen

Varför blir jag alltid sjuk efter resor? Fattar inte. I och för sig, denna gången kan 22 h flygförsening där sömn, mat & vatten var en rejäl bristvara, vara en stor orsak. Jobbigt är det i alla fall, att hosta ända ner i luftrören gör riktigt ont.

Nåväl. Resan var underbar i alla fall, no doubt. Vi har det alltid så otroligt fint tillsammans, det går inte att beskriva i ord. Tack älskling, för detta året! Nästa år blir det Sunny Beach igen, eller hur? :)

Nu ska jag snart till optikern, hostig o dan... urk.